Suudi Prensin danışmanı oldu

Suudi Prensin danışmanı oldu

Suudi Prensin danışmanı oldu
Hemşehriler 4.08.2012 14:29:00 9265 0

Darendeli Bilgisayar Mühendisi Fatih Kihtır, Prens Muhammed bin Saud’un danışmanı olarak çalıştığı Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndaki tek yabancı olma özelliğini taşıyor. Başarısıyla göz kamaştıran Kihtır, 11 yıldır yaşadığı ülkede kurmakta olduğu sistemle Suudi Arabistan’a gelen herkesin vize ve giriş çıkış işlemlerini hızlandıracak projeyi de yürütüyor.

Darende Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Kihtır’ın oğlu olan Fatih Kihtır, sıla-i rahim için geldiği ilçemizde hasret giderdi. Kihtır başarılarla dolu yaşamını gazetemizle paylaştı.

İlk projesi telefon sesi

1975 yılında Darende’de dünyaya gelen ve bankacı olan babasının görevi nedeniyle çeşitli yerlerde eğitim gören Kihtır, ODTÜ’de Bilgisayar Mühendisliği ve Matematik Bölümünü bitirdi. Çalışma hayatına Netaş firmasında başlayan Fatih Kihtır, Türk Telekom ve askeriye için projeler üretti. İlk yazdığı program telefonlarda duyulan meşgul sesi ve diğer bazı teknik sesler olan Fatih Kihtır, bir süre Sağlık Bakanlığı’nda Dünya Bankası Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra özel bir işletme kurarak kendi işinin patronu olan Kihtır muhasebe yazılımları ve market otomasyon sistemleri üzerine çalıştı.

Prense danışman oldu

Microsof’tan gelen teklifi değerlendiren Kihtır, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da 4 yıl büyük şirketlere danışmanlık yaptı. Cidde’deki bir bankada 7 yıl yazılım sistemleri kurarak çalışan Fatih Kihtır, 1 yıl önce ise Prens Muhammed bin Saud’un danışmanı olarak çalıştığı Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’na geçti. Bakanlıktaki ‘tek’ yabancı olan Kihtır, vize sistemleri üzerine yazılımlar hazırladı.

Biyometrik sistem kuruyor

Hac ve Umre için yılda 9 milyon kişinin giriş çıkış yaptığı ülkeye dünyanın her yerinden daha kolay ve sistematik vize alması için proje üreten Kihtır, halen biyometrik sistem kurma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

 Darende’yi çok severek her fırsatta ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Fatih Kihtır, ilçenin gelişimini yakından takip ettiğini ve Hulûsi Efendi Vakfı’nın Darende’ye adeta hayat verdiğini belirtti. Kihtır Darende’de bulunduğu süre içerisinde Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i ziyaret ederek görüştüğünü ve ilçemize sağladıkları katkılardan dolayı şükranlarını ilettiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: