Yaşlı ve yemek pişiremeyenlere

Yaşlı ve yemek pişiremeyenlere

Yaşlı ve yemek pişiremeyenlere
Gündem 4.08.2012 14:16:00 2127 0

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından Türkiye genelinde yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede ihtiyaçlı ailelere iftar saatinde sıcak yemek servisi yapılmaya başlandı.

Eğitim, sağlık ve sosyal alanda hizmetler üreterek toplumun ihtiyaç duyduğu çok sayıda faaliyete katkı sunan Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü İsmail Hakkı Özbay Ramazan ayında gerçekleştirmeye başladıkları yardım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Özbay, hayırseverlerin yaptığı yardımların oluşturulan havuzda sıcak yemek, iftar, yardım kolisi gibi türlerde ihtiyaçlılara ulaştırılarak Ramazan ayının ruhuna uygun olarak paylaşma ve kardeşlik duygularının pekiştirildiğini bildirdi.

Binlerce kişiye sıcak yemek

İsmail Hakkı Özbay açıklamasında vakfın merkezinin yeraldığı Darende ile temsilciliklerinin bulunduğu birçok il ve ilçede binlerce kişiye sıcak yemek ikramının ilk iftarla başlayıp Ramazan ayı boyunca sürdürüleceğini belirtti. Özbay uygulamada önceden belirledikleri ihtiyaçlı ailelere düzenli olarak yemekleri ulaştıracaklarını duyurdu.

 “Evler iftar servisi” uygulaması ile özellikle, yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede olan insanların Ramazan ayında iftarlarını sıcak yemeklerle yapmalarını sağladıklarının altını çizen Özbay “Beslenme uzmanlarının hazırladığı ve her gün değişen menüler ile hijyenik ortamlarda üretilen yemekler, özel hazırlanmış alüminyum kaplarla kişi sayısınca iftar saatine yakın evlere ulaştırılmaktadır. Yemeklerin yanı sıra, içecek, meyve, ekmek gibi ikramlarda sunulmaktadır. Daha önceki yıllarda başlattığımız uygulamayı gitgide yaygınlaştırıyoruz” dedi.

54 il ve ilçe merkezinde yardım

Ramazan yardım faaliyetleri kapsamında vakfın Türkiye genelinde 54 il ve ilçe merkezinde 8 bin 175 adet gıda paketi dağıtımı yapıldığını da ifade eden İsmail Hakkı Özbay, özel hazırlanan kolilerdeki ihtiyaç malzemelerinin daha önceden tespiti yapılan ailelere ulaştırıdığını kaydetti.

Ayrıca vatandaşlarla iftar coşkusunu paylaşmak için vakfın 11 temsilciliği tarafından çeşitli yerlerdeki iftar çadırlarında toplam 15 bin kişilik yemek ikram edileceğini dile getiren Özbay,  geleneksel hale gelen Somuncu Baba Cami önündeki “Hulûsi Efendi İftar Sofrası”nda ise her gün yaklaşık bin kişiye yemeği verilmeye başlandığı bildirdi.

İftar coşkusunda zengin-fakir yan yana

Somuncu Baba Caminin manevi ikliminde namazgaha serilen sofralarda her gün farklı çeşitlerde yemek ile su, hurma, ekmek, meyve, peçete gibi tüm ihtiyaç malzemeleri hazırlanarak vatandaşların iftar yapmalarının sağlandığını dile getiren Özbay; “Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesindeki iftar soframız tüm vatandaşlara açıktır. Zengin, fakir herkes yan yana iftar coşkusunu kardeşçe yaşamaktadır” diye konuştu.

Vakıf tarafından ayrıca 33 temsilcilik ve Darende’ye özel olmak üzere toplam 40 bin adet imsakiyenin dağıtıldığı ifade edildi.

 

Fotoğraflar için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1738


Anahtar Kelimeler: