Yeni imamlar atandı

Yeni imamlar atandı

Yeni imamlar atandı
Gündem 4.08.2012 14:04:00 1957 0

Darende Müftüsü Ahmet Varol, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uyguna olarak vatandaşlarca idrak edilmesi için her türlü hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.

Ramazan öncesinde altısı kadrolu, sekizi sözleşmeli olmak üzere 14 görevlinin daha ilçede halen boş bulunan camilere atandığını belirten Ahmet Varol, yeni atama ve görevlendirmelerle vatandaşların ibadetlerini yaparken uzak yerlere gitmelerinin önüne geçildiğini kaydetti. Müftü Varol, görevlisi olmayan 11 caminin asgari düzeyde nüfus bulunan mezralardan oluştuğunu dile getirdi.

Ahmet Varol; “Darende’mizde yıllardan beri devam eden hatimle teravih namazı kılma geleneği 2 camimizde sürdürülüyor. Somuncu Baba ve Hacı Bekir Camilerinde görevlilerimizle birlikte Darende Hulûsi Efendi Kur’an Kursu’nda yetişen hafızlarımız teravih namazlarını kıldırıyor” dedi.

Merkezi sistemle öğlen ve teravih namazından önce vaaz verildiğini duyuran Varol,  ayrıca içerisinde oruçla ilgili aydınlatıcı birçok bilgi ile Darende’ye göre imsakiyenin de yeraldığı ‘Ramazan Rehberi’ hazırlayarak camilerde vatandaşlara dağıttıklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: