Yollar asfaltlanıyor

Yollar asfaltlanıyor

Yollar asfaltlanıyor
Gündem 4.08.2012 13:57:00 1527 0

Malatya-Kayseri karayolunun Darende’den geçtiği bölümlerin sıcak asfaltla kaplanma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Karayolları 8. Elazığ Bölge Müdürlüğü’nün sınırı olan Darende’deki Somuncu Baba yol ayrımı ile Yukarıulupınar Köyü arasındaki 26 kilometrelik kısmın bütümlü sıcak karışım (BSK) ile kaplanmasına başlandı.

Sıcak ve bunaltan hava sıcaklıklarına rağmen ekipler, 150 dereceye ulaşan sıcak asfaltı yola kaplayarak çalışmalarını sürdürdü.

Adeta yol yeniden yapılıyor

Asfaltlama öncesinde geçtiğimiz yıl satih kaplaması yapılan yoldaki alt yapı eksiklikleri giderildi. İstinat duvarı ve drenaj gereken yerlerdeki çalışmaların ardından yol zeminine yeni malzeme ile dolgu yapıldı.

Yapım çalışmaları sırasında Yukarıulupınar, Aşağıulupınar ve Balaban Beldesinin geçişleri ile karayolunun Darende’deki bölümüne orta refüj, sağlı-sollu yüzeysel yağmur su tahliye kanalları ve kaldırım yapılacağı bildirildi. Otoyol standartlarında olacak yolun bu yıl 15 kilometresinin gelecek yılda kalan 11 kilometrenin tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi.

Bu arada Malatya-Kayseri karayolunun Yukarıulupınar-Çayırdüzü mevkii arasındaki kısımlarda oluşan bozulmalar satih kaplama yöntemiyle düzenlendi.


Anahtar Kelimeler: