Lakapları soyadı oldu

Lakapları soyadı oldu

Lakapları soyadı oldu
Hemşehriler 4.08.2012 13:53:00 4504 0

Darendeli Mücahit Karabaş, 28 Şubat Post-Modern darbesini yapanlara tepkisini soyadını "Erbakan" olarak değiştirerek gösterdi.

Darende`nin Ilıca Beldesi`nden olan Şeyho Karabaş`ın oğlu Mücahit Karabaş 28 Şubat sürecinde 54. hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan`a yapılan haksızlıklara tepki göstermek için soyadını değiştirmeye karar verdiğini bildirerek, mahkemeye başvurup soyadının Erbakan olarak değiştirilmesini talep etti. Mahkeme de Karabaş`ın bu talebini kabul gördü ve soyadı "Erbakan" olarak değiştirildi.

Babasının iznini aldı

Soyadını değiştirmeye babasının onayını aldıktan sonra kara verdiğini söyleyen Mücahit Erbakan, "Bizler ailece Erbakan Hocamızı çok seviyorduk. 28 Şubat sürecine tepki olsun diye soyadımı Erbakan olarak değiştirdim. Bu kararı aldığımda ilk önce babamla da istişare ettim. Babam da `O mübarek insanın bu millete yaptığı hizmetlerin unutulmaması için Erbakan olarak değiştir` diyerek fikrimi onayladı" diye konuştu.

Uzun yıllar Darendeliler Dernek Başkanlığı`nın yanı sıra SP İl Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Erbakan, halen SP İl Başkan Yardımcısı olarak siyasete devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: