TMF eğitim verdi

TMF eğitim verdi

TMF eğitim verdi
Eğitim 4.08.2012 13:52:00 4775 0

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından uzmanlar gözetiminde motosikleti sevdirmek amacıyla, Darendeli çocuklara eğitim verildi.

TMF, Spor Toto Teşkilatı ve Darende Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile toplumda bilinçli motosiklet kullanılmasını yaygınlaştırmak için çocuklara motosikleti sevdirmenin yanı sıra trafik bilgisi eğitimi de verildi.

Faaliyetle ilgili bilgiler veren TMF eğitmeni Barış Güneş, çocuklara motosiklet eğitimi vererek, bilinçli sürücüler yetiştirmek istediklerini söyledi. Güneş, motosikletin birçok faydasının olduğuna vurgu yaparak, temel amaçlarının bilinçli sürücüler yetiştirmek olduğunu belirtti. Barış Güneş, motosikletin insanların sosyal hayatındaki önemi ve sağladığı faydaları da çocuklara aşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bilinçli sürücüler oluşturulacak

Motosikletin park sorunu olmayan ve trafiği rahatlatan bir araç olduğuna değinen Güneş, yakıt olarak da ekonomik katkısı olduğunu vurgulayarak, dışarıdan motosikletin tehlikeli ve riskli bir araç olarak görüldüğünü, gençlerin eğitilip bilinçli birer sürücü olmalarını sağladıktan sonra daha kontrollü bir trafik oluşacağını ifade etti.

8-14 yaş arasındaki çocuklara kros motosikletleriyle eğitimler verdiklerini kaydeden Güneş, benzer etkinlikleri daha önce Hakkari ve Vanlı depremzedelerle gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: