Ercan Maviş´e ziyaret

Ercan Maviş`e ziyaret

Ercan Maviş´e ziyaret
Hemşehriler 4.08.2012 13:47:00 4865 0

Kredi Yurtlar Kurumu Ankara Atatürk Öğrenci Yurdu’nda çalışan hemşehrimiz Ercan Maviş’i ziyaret ettik. Kurduğu sıcak diyalog ile öğrencilerin ‘ağabey’ diye hitabettiği Maviş, Türk ve çok sayıda yabancı öğrencinin sevgisini kazanmış.

İdari işlerde görevli olan Ercan Maviş, öğrenciler için unutulmaz anılarla dolu öğrencilik yıllarında onlarla tecrübelerini paylaşarak, kiminin sıkıntısına çare ararken, kimine dost, kimine de bir baba şefkatiyle sevgisini gösteriyor.

14 yıldır aynı kurumda

1971 yılında Darende’nin Heyiketeği Mahallesinde Tacettin ve Şaziye Maviş`in tek erkek çocuğu olarak dünyaya gelen Ercan Maviş’in biri büyük olmak üzere iki kız kardeşi var. Babasının iş durumu nedeniyle çocukluğu Ankara`da geçen Maviş ilk, orta ve lise tahsilinin ardından Kırıkkale Üniversitesi MYO’nu daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1991 yılından 1995 yılına kadar amcası Çetin Yazıcıoğlu`nun sahibi olduğu özel bir eğitim kurumunda idarecilik yaptı. 1995-1996 yıllarında askerliğini Ankara`da yapan Maviş, 1998 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundaki görevine ÖSYM’nin yaptığı sınavla başladı. Maviş, o günden bu yana kurumda görev yapıyor.

Darende aşığı olan Ercan Maviş, ilçeyle ilgili her türlü etkinliği de yakından takip etmeye çalışıyor. Öğrencilerin üniversite tercihi yapacakları bugünlerde Atatürk Yurdu’nda kalacaklar için ‘bulunmaz bir dost’ olan Maviş, abonesi olduğu ve her ay özlemle beklediği gazetemiz aracılığıyla tüm hemşehrilerimize selam gönderdi.


Anahtar Kelimeler: