Darende´de Ramazan

Darende`de Ramazan

Darende´de Ramazan
Gündem 20.07.2012 14:56:00 2317 0

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif başladı. İlk teravih namazının ardından gece sahura kalkılarak oruç tutulmaya başlandı.

Darende’de ilk imsak 03.31’de Ramazan’ın son günü ise 04.08’de başlayacak. 19.59’da yapılacak ilk iftar, Ramazan sonunda 19.29’da açılacak. Yaklaşık 16.5 saat oruçlu kalınacak.

Uzun ve sıcak yaz günlerine denk gelen rahmet ve bereket ayı Ramazanın faziletini Darende’de yaşamak isteyenler ilçemize gelmeye başladı.

Somuncu Baba Camii Ramazan ayında da büyük rağbet gördü. Ramazanın ilk teravih namazında çok sayıda vatandaşın geldiği camide namazgaha serilen halılar üzerinde ibadetlerini yerine getirenler, yaz sıcağında serin çözüm bulunan uygulamadan memnun kaldıklarını bildirdi.

Hatimle kılınan teravih namazını Hafız Veli Ulu ve Hulusi Efendi Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan Hamit Demir dönüşümlü kıldırdı.

Heyiketeği Mahallesinde yapımı tamamlanan Hacı Bekir Camii de Ramazan’la birlikte ibadete açıldı. İkamet alanlarının yoğun olarak bulunduğu mahalledeki cami sıkıntısı giderilmiş oldu.

 

Ramazanın ilk iftarını cami namazgahında yaptılar

İslam aleminin büyük bir coşku ve heyecanla idrak ettiği ramazan ayının ilk iftarı yapıldı. Darende’deki Somuncu Baba camisi namazgahında Hulusi Efendi vakfı tarafından vatandaşlara iftar ikramı yapıldı. "Hulusi Efendi iftar sofrası" adıyla gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği, içerisinde camiye adını veren Somuncu Baba`nın türbesinin de bulunduğu külliyeye gelenler iftarını yer sofralarında yaptı. Vatandaşlar 3 çeşit yemek, tatlı, hurma, ekmek ve su ikramıyla oruçlarını açtı. Vakıf tarafından ramazan ayı boyunca hergün ortalama bin kişiye iftar ikramı yapılacağı bildirildi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1702


Anahtar Kelimeler: