Yaralılar kamyonetle taşındı

Yaralılar kamyonetle taşındı

Yaralılar kamyonetle taşındı
Gündem 18.07.2012 18:56:00 3364 0

Darende’de yürüyüş yapan yaşlı çifte otomobil çarptı, ilçede bulunan tek 112 ambulansı başka bir vakada olduğundan yaralılar hastaneye kamyonet kasasında taşındı. Kaza sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Fahri Y`nin (75) kullandığı 01 PP 022 plakalı otomobil, Malatya-Kayseri karayolunun Kaldırım Mahallesi mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan Kamil (66) ve Hacer Özkazan (60) çiftine çarptı.

Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Yaralıların hastaneye kaldırılması için kaza yerine ambulans çağrıldı. Darende`de 112 Acil Servise bağlı tek ambulans olduğu, bu ambulansın da başka bir vakaya gittiği, en yakın ambulansın ise Malatya`dan gelebileceğinin belirtilmesi üzerine, özel bir araçla Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi`nden olay yerine sağlık görevlileri getirildi.

Sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından yaralı çift, bir kamyonetin kasasında taşınarak, Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

Ambulans Malatya’dan geldi

Hastanedeki ilk tedavinin ardından olaydan yaklaşık 1 buçuk saat sonra 120 kilometre uzaklıktaki Malatya il merkezinden gelen bir ambulans yaralılardan Kamil Özkazan’ı sevkedildiği Beydağı Devlet Hastanesine götürdü.

Durumu ağır olan Hacer Özkazan’ın ise ambulans helikopterle gönderileceği bildirilerek, hastanenin otoparkı boşaltıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Özkazan’ın kurtarılamadığı ve bu yüzden helikopterin de gelmeyeceği belirtildi.

112 sadece binayı kullanıyor

Olay yerinde ilk müdahale ve hastanedeki tedavi sırasında ilçede tek ambulans olması ve onun da yoğunluk nedeniyle sürekli ilçe dışına gitmesine bazı vatandaşlar tepki göstererek, yaz aylarında nüfusu 70 bin civarında olan Darende’de ikinci bir 112 ambulansının bulunması gerektiğini belirtti. Tepkiler üzerine görevliler 112 Acil Yardım’ın Darende’deki hastane binasını sadece mekan olarak kullandığını, komuta merkezinin Malatya olduğu söyledi.

Darende’deki 112 ambulansının ise Akçadağ’ın Kozluca Beldesi yakınlarındaki Yenipınar Köyünde daha önceden ayağı kırılan ve rahatsızlanan bir vatandaşı almak için gittiği ve kazadan ancak 2 buçuk saat sonra ilçeye dönebildiği belirlendi. Vatandaşın ayağından röntgen filmi çektirmek için ambulans istediği iddia edildi. 112’nin acil durumlarda yedek şoförü bulunan ve hastane garajında bekletilen ikinci ambulansı neden kullanmadığı ise cevap bekleyen sorular arasında yerini aldı.

Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı

Yaralıların kamyonetle taşınması olayının basına yansıması üzerine Malatya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Dağhan, bölgede Akçadağ ilçesindeki Kozluca istasyonu ve Darende ilçesindeki ambulansın görevli olduğunu söyledi.

Kaza sırasında Kozluca`daki ambulansın Akçadağ Devlet Hastanesi`ne, Darende`deki ambulansın ise Malatya merkeze hasta nakli yaptığını belirten Dağhan, kaza 112 Acil Servise bildirildikten sonra Kozluca ambulansının Darende`ye yönlendirildiğini kaydetti.

Helikopter kaldırılacaktı

Yaralı yakınlarının, yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürdüğünü dile getiren Dağhan, ``Bir ağır yaralı olduğu için askeri helikopter kaldırılması için görüşüldü. Vatandaşımızın maalesef hastanede yaşamını yitirdiği haberi gelince, helikopter kaldırılmadı. Yaralı vatandaşımız da ambulansla Malatya`ya nakledildi`` diye konuştu.

Bu arada, otomobil sürücüsü Fahri Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kazazede toprağa verildi

Eşiyle yürüyüş yaparken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Hacer Özkazan (60) toprağa verildi. Zaimoğlu Çarşı Camiinde ikindi vakti kılınan namazın ardından Hacıderviş Mahallesi mezarlığında toprağa verilen Özkazan’ın cenazesine çok sayıda vatandaş katıldı.

Beraber kaza geçirdiği eşi Kamil Özkazan Malatya’da ameliyat olması ve tedavisinin devam etmesi nedeniyle cenazeye katılamazken ailesi ve yakınlarını vatandaşlar teselli etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1694

 


Anahtar Kelimeler: