AVM’de tanıtım etkinliği…

AVM’de tanıtım etkinliği…

AVM’de tanıtım etkinliği…
Kültür-Sanat 12.07.2012 16:57:00 13889 0

Malatya Park AVM’de ilçelerin tanıtımının yapıldığı “Memleket Havası” adlı etkinlik kapsamında Darende 3 gün konuk edildi.    

Darende Kaymakamlığı, Hulûsi Efendi Vakfı, Tiryandafil Otel, Darende Rafting ve Doğa Sporları Kulübü ile Nasihat Yayınları kurdukları stantlar ile Darende’yi Malatyalılara tanıttı.

Tanıtım etkinliğine katılan Malatya Valisi Doç Dr. Ulvi Saran, açılışta yaptığı konuşmada tarihi, kültürel, manevi ve doğal güzelliklere sahip Darende ilçesinin her geçen gün daha geniş kitleler tarafından tanındığını söyledi.

Vizyon getiren çalışmalar

Vali Saran; “Bugün manevi birikimiyle, kültürüyle, tabiatıyla, Osman Hulûsi Efendi Vakfı`yla, Somuncu Baba Külliyesi`yle Türkiye`nin turizm bölgelerine hedef ve vizyon getiren bakış açısıyla çalışmaların yapıldığı Darende ilçemiz tanıtılacak. Malatyamızın görülmesi gereken önemli çekim merkezlerinden birisi olan Darende ilçemizi kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın daha yakından tanıması için düzenlenen etkinliğin amacına ulaşacağına inanıyorum” dedi.

“Malatya’yı Darende’ye bekliyoruz”

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da, ilçenin turizmle geliştiğini bildirerek; “Bugün Malatya’ya geldik, Malatya’yı da Darende’ye bekliyoruz” diye konuştu.

Malatya Park AVM Genel Müdürü Ali Günaçar ise “Malatya’ya ayrı bir değer katan Darende’yi konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Görülmesi, havası teneffüs edilmesi gereken önemli bir yer, bu etkinlik vesilesiyle Malatyalılar Darende’yi daha yakından tanıyacak” dedi.

Vali Saran stantları gezdi

Açılışın ardından Vali Ulvi Saran eşi ve beraberindekiler stantları gezerek bilgiler aldı. Hulûsi Efendi Vakfı Standında “Somuncu Baba Sebil Ekmeği”nden alan Sara’a, Vakfın Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Vali Saran, Malatya Mutfağı standında ikram edilen köfte ve kayısı tatlısından yedi.

Darende’nin fotoğrafları ve minyatürlerin de yer aldığı tanıtım etkinliği için getirilen rafting botlarına çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Sebil Ekmeğine ilgi

AVM`ye gelenler Hulûsi Efendi Vakfı`nın dağıttığı "Somuncu Baba Sebil Ekmeği"ne büyük ilgi göstererek stantları gezdi.

Malatya Park fuaye alanında gerçekleştirilen tanıtım günleri kapsamında Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli, Malatya Park Yönetim Kurulu Üyesi Sadullah Ilıcak ile İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Gülseren, vatandaşlarla söyleşi yaptı.

Sunuculuğunu Fatih Kerimoğlu’nun yaptığı etkinlikte reklam oyuncusu Mevlüt Acaroğlu da çeşitli yarışmalar yaparak Akça Otogaz’ın sponsorluğunda vatandaşlara hediyeler dağıttı.

Tanıtım etkinliğine Vali Yardımcısı Erdinç Çağrı Filiz, Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Değirmenci, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1648


Anahtar Kelimeler: