İşte değişen okullar

İşte değişen okullar

İşte değişen okullar
Eğitim 11.07.2012 16:35:00 4358 0

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, 12 yıllık zorunlu eğitime yönelik çalışmalar doğrultusunda binaların fiziki şartları ve velilerin görüşleri doğrultusunda okullarda düzenlemeler yaptıklarını bildirdi.

Tarak, yaptığı açıklamada, okulları yeni eğitim sistemine hazırlamak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Sınıf yoğunluğu, binaların fiziki şartları ve okula ulaşım gibi konuları göz önünde bulundurarak çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Tarak, bu süreçte bazı velilerin de görüşlerini aldıklarını belirtti. 

İşte okullardın yeni adı

İlçe merkezindeki 3 eğitim binasını ilkokul, 4`ünü de ortaokul olarak belirlediklerini anlatan Tarak, ``Öğrencilerin en rahat biçimde okula ulaşabilecekleri durumları göz önünde bulundurduk. Buna göre ilçe merkezindeki Cumhuriyet, Mehmet Akif ve Nadir ilkokulları ile Mehmet İzzet Paşa, Ahmet Çokyaşar ve Hacı Hasan Başer ortaokullarının yanı sıra İmam Hatip Lisesi binasında bir ortaokul kısmı oluşturulmasına karar verildi`` diye konuştu. 

Tarak, köy ve beldelerdeki okullarda ise ayrı binalarda eğitim verilmeyeceğini, 1 müdür, 2 mühür ve 2 tabela ile ilk ve ortaokul kademelerinin bir arada bulunacağını söyledi. 


Anahtar Kelimeler: