İşadamından örnek davranış

İşadamından örnek davranış

İşadamından örnek davranış
Eğitim 11.07.2012 16:34:00 4831 0

Darende’de bir İlköğretim Okulu’nun yıl sonu etkinliğinde eğitim döneminde başarı gösteren öğrencilere notebook bilgisayar ve bisiklet hediye edildi. İşadamı Mehmet Ali Gökduman, okuduğu okuldaki öğrencileri unutmayarak yıl sonu etkinliğinde çocuklara hediyeler dağıttı.

Darende’ye bağlı Irmaklı Köyü’ndeki İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yıl sonu etkinliğine katılan Kaymakam Mehmet Aktaş, göç vermeyen ve üretkenlikleri ile tanınan Irmaklılıların birlikte hareket etmesinin sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Kaymakam Aktaş; “Irmaklı, adeta Darende’nin Çukurovası, burada her türlü sebze ve meyve yetişiyor, insanlar çok çalışkan. Bu çalışkanlık göç vermeyen köyümüzde eğitime de yansımaktadır. Öğrencilerin başarı durumlarına baktığımızda bunu görmek mümkün. Ayrıca bu köyden yetişip gurbette hayatını sürdürenler de vefalı. Köylerini, okudukları okulu, unutmuyor ve destekliyor” dedi.

İşadamından örnek davranış

Kaymakam Aktaş daha sonra işadamı Mehmet Ali Gökduman tarafından başarılı öğrenciler için alınan hediyeleri verdi. İşadamıyla birlikte öğrencilere hediyelerini veren Kaymakam Aktaş, İstanbul’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olan Mehmet Ali Gökduman, kendisinin de aynı sıralardan geçtiğini kaydederek, bu davranışın başkalarına örnek olması gerektiğini bildirdi.

İşadamı Gökduman’da yaptığı konuşmada kendisiyle aynı kaderi paylaşan öğrencilerin sevinçlerine ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gökduman; “Nereden geldiğimizi, hangi şartlarda okuduğumuzu hiç unutmadık. Belki bu gün şartlar biraz daha iyi ama istedim ki, köyümün çocukları en iyiye en güzel layıktır” diye konuştu.

İşadamı tarafından 8 öğrenciye notebook bilgisayar, 20 adette bisiklet hediye edildi.

Müzik eğlence ile devam eden programa katılan misafirlere köydeki kadınların pişirdiği yöresel yemeklerden ikram edildi.

Darende’de eğitim gören 6 bin 635 öğrenci karne sevincini yaşadı. 335 anaokulu, 4 bin 300 ilköğretim ve 2000 lise öğrencisi karnelerini alarak tatile başladı.


Anahtar Kelimeler: