Mesleklerini liselilere anlattılar

Mesleklerini liselilere anlattılar

Mesleklerini liselilere anlattılar
Eğitim 11.07.2012 16:33:00 3998 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü lise son sınıfta okuyan öğrencilerin meslek seçmelerinde yardımcı olmak amacıyla ‘Meslek tanıtım konferansı’ düzenledi. Konferansta popüler iş kollarında çalışan kamu görevlileri, meslekleri hakkında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Liseyi bitirme aşamasında olan öğrenciler meslek seçme döneminde sağlıklı düşünüp karar vermeleri amacıyla yapılan konferansa katılarak merak ettikleri konuları aralarında polis, asker, doktor, akademisyen, veteriner, eczacı, avukat gibi görevlilerin bulunduğu kişilerden öğrendi.

Meslek seçimi gelecek için önemli

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken sevilmeden yapılan meslek seçimlerinin ileride büyük sorunlara yol açtığını bunun önüne geçmek için de sosyal bir sorumluluk olarak meslek tanıtma etkinliğinin ilkini yaptıklarını söyledi.

Salih Köken; “Gençlik ülkemizin geleceğidir. Ülkemizin geleceğini de iş hayatında başarılı gençler şekillendirecekdir. İyi araştırılmadan, sevilmeden yapılan meslek seçimleri ile bunun sağlanması çok zordur. Bu etkinliğin her yıl yapılmasının başarılması halinde daha iyi, güzel şeylerin, neticelerin olacağını umuyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: