Kendi işinizi kurun

Kendi işinizi kurun

Kendi işinizi kurun
Eğitim 11.07.2012 16:32:00 3978 0

Darende Kaymakamlığı`nın kişisel gelişim için çeşitli branşlarda düzenlediği Sosyal Destek Programı (SODES) kurslarına katılan kadınlara, ``girişimcilik`` eğitimi verildi. 

Kaymakamlık proje ofisi tarafından organize edilen Mehmet İzzet Paşa Halk Kütüphanesi Salonu`nda düzenlenen eğitim seminerinde, hasta ve yaşlı bakımı, el becerisi, kişisel gelişim, nakış, takı tasarım, geleneksel kıyafet tasarımı, ev yemekleri aşçılığı gibi SODES kurslarına katılan kadınlara, mesleki tercih yapabilmeleri için öneriler sunuldu. 

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Durmuş, seminerde, dünya üzerinde 86 binden fazla meslek bulunduğunu belirterek, herkesin bildiği ve uzmanı olduğu işi tercih etmesi gerektiğini vurguladı. 

Herkesin becerisi farklı alandadır

Her alanda çok iyi olunması gibi bir durumun olamayacağını ifade eden Durmuş, ``Herkesin becerisinin iyi olduğu alan farklıdır. Siz en iyi olduğunuz alanı seçerek bu yönde ilerlemelisiniz. Katıldığınız kurslarda farklı alanlarda eğitimler aldınız. Evinizin geçimine katkı sunmak, daha müreffeh bir ortamda yaşamak ve üreterek toplumda kendinizi hissettirmeniz için bir şeyler yapmalısınız``  diye konuştu.

Bayanların girişimci ruhla mesleki gelişime daha yatkın olduklarına dikkati çeken Durmuş, kadınlara seslenerek, ``Öğrenmenin yaşı yok, hayatı kazanmanın, daha iyi ekonomik şartlara sahip olmanın da sınırı yok. İmkanlarınızı, bilgi ve cesaretle birleştirerek yeni bir iş sahibi olup, belki de bulunduğunuz yerde ilkleri başarabilirsiniz`` dedi. 

Kadınların kendi işlerini kurmalarını tavsiye eden Durmuş, seminerinde kadınların sorularına da yanıtladı.


Anahtar Kelimeler: