Türkiye´yi tanıtan sergi

Türkiye`yi tanıtan sergi

Türkiye´yi tanıtan sergi
Kültür-Sanat 11.07.2012 16:13:00 12199 0

Emekli öğretmen Fikri Çalışkan’ın boş zamanlarını değerlendirmek için hobi amacıyla başladığı, daha sonra bir tutkuya dönüşen maket yapma merakı sayısı artan minyatürlerle sergiye dönüştü. Çalışkan, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Darende’de minyatürlerini sergilemeye başladı.

Pamukkale’den Sümela Manastırı’na, Mevlana Türbesi’nden Somuncu Baba Külliyesi’ne kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi eserler ve kültürel değerlerin yer aldığı sergi, özellikle gezmeye meraklı olanların dikkatini çekiyor.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le birlikte Fikri Çalışkan’ın sergisinin yeraldığı çadırı ziyaret ederek minyatürler hakkında bilgi edindi.

Çadırda Türkiye turu

Fikri Çalışkan sergide Türkiye’nin dört bir tarafındaki tarihi ve turistik yerlerin minyatürlerinin bulunduğunu belirterek, Darende’ye gelen konukların ilçede mini bir gezi ile ülkemizi tanımalarını istediğini kaydetti.

Kaymakam Mehmet Aktaş, sergideki minyatürlerin özenle yapıldığına dikkat çekerek; “Zamanınızı değerlendirirken sanat harikaları oluşturmuşsunuz. İlçemize gelen turistlerin sergiyi gezerek kültürel varlıklarımızı tanımalarına olanak tanımanız da bir ayrıcalık” dedi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş de sergide ülkemizin farklı yerlerinden özellikle hoşgörüyü temsil eden merkezlerin minyatürlerinin yer almasının ilgi çekici olduğunu kaydetti.

Hamidettin Ateş; “Darende’mizdeki tarihi, doğal ve kültürel mekanlarımızı da çok güzel bir şekilde minyatürize ederek ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamışsınız. Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu gibi yerleri yaparken belki oldukça zorlandınız ama çok güzel eserler ortaya çıkmış” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: