Yaz kursuna büyük ilgi

Yaz kursuna büyük ilgi

Yaz kursuna büyük ilgi
Eğitim 11.07.2012 16:09:00 3799 0

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okulların tatil olmasının ardından başlattığı Yaz Kur’an Kurslarına olan ilgiyi artırmak ve çocuklara yeni metotlarla eğitim vermek için teknolojiden yararlanılıyor.

Darende Müftülüğü Hulûsi Efendi Yatılı Erkek Kur’an Kursunda çevredeki çocukların yaz kursunda eğitim almalarını sağladı. Kursta digital yöntemlerle eğitim alan çocuklar ayrıca düzenlenen sosyal ve sportif etkinliklere de katılıyor.

Hulûsi Efendi Yatılı Erkek Kur’an Kursu Müdürü Aydın Duman bu yıl ilk defa yatılı ve gündüzlü öğrenci kaydı yaparak eğitimlere başladıklarını bildirdi.

Eğitim de var spor da

Kursu Müdürü Aydın Duman yaptığı açıklamada; “Yaz Kur’an Kurslarının çok verimli geçmesi için özel programlar gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz kurslarına ilişkin hazırladığı yönetmeliğin yanı sıra özel eğitim metotları da uyguluyoruz. Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere derslerin hepsini digital ortamda bilgisayar desteğiyle dev ekranlarla veriyoruz. Aynı zamanda sosyal ve sportif aktivitelere büyük önem veriyoruz. Bilgisayar salonumuzda öğrencilerimiz programladığımız müfredat dahilinde derslerine çalışmaktadır” dedi.

Havuz keyfi, gezi ve piknik

Kültürel ve sportif aktivitelere ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Duman; “Yaz Kur’an Kursunu kamp gibi düşünüyoruz. Çocukları haftada 4 defa Kudret Havuzuna getiriyoruz. Piknikler, geziler düzenliyoruz. Tarihi ve turistik yerleri gezdiriyoruz. Masa tenisi, futbol, voleybol ve basketbol gibi her türlü sportif aktiviteler planladık. Çocuklara yaz kurslarını sevdirmek için çeşitli programlar uyguluyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: