Bu çağrıya kulak verin

Bu çağrıya kulak verin

Bu çağrıya kulak verin
Gündem 6.06.2012 14:41:00 2027 0

Teşvik paketini açıkladığında işadamlarına "Gelin baba ocağınıza yatırım yapın" diye seslenen Başbakan Erdoğan`ın çağrısı yanıt beklerken son açıklanan pakette özel önem verilen ve Darende Organize Sanayi Bölgesini de kapsayan yerler, şimdilerde yapılacak yeni yatırımların yolunu gözlüyor. Paketin açıklanmasıyla ilk hamlenin ise hemşerilerimizden gelmesi bekleniyor.

Yatırımcıların `baba ocağına` göstereceği ilginin, alt yapısı tamamlanan Darende OSB`nin 5. bölge teşvik alanına dahil edilmesi için yürütülen çalışmaları hızlandıracağı yönündeki beklenti, kamuoyundaki umutları da artırdı.

Başbakandan yatırımcıya destek

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada; "Okullar, hastaneler, havayolları ile bölgenin çevresini değiştiriyoruz. Tek başına olmaz, özel sektörün bölgeye gelmesi imkanlarından faydalanması ve kendisine katkı sağlaması gerekiyor. Bölge insanlarının kendi ocaklarına yatırım yapmalarını özellikle destekliyorum" diye konuştu.

Yeni teşvik sistemiyle, sanayinin yapısal dönüşümüne katkı sağlayacak Stratejik Yatırımları özellikle destekleyeceklerini dile getiren Erdoğan konuşmasını; "Böylece, ithal etmek zorunda kaldığımız malların ülkemizde üretimini teşvik etmiş olacağız. Bu kapsamda yatırım yapılacak yere, yatırımcı karar verecek. Bu çerçevede, hangi ilde yapılırsa yapılsın Stratejik Yatırımlar aynı desteklerle ve aynı koşullar altında desteklenecek" şeklinde sürdürdü.

Darende OSB 5. bölgede

TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı da, Darende`ye kazandırılan Organize Sanayi Bölgesi`nde son aşamaya gelindiğini belirtti.

Mücahit Fındıklı: "Şu an Doğu ve Güneydoğu`daki yatırıma hazır tek OSB Darende`dedir. Organizede yatırım sağlamak adına Darendeli işadamlarına yönelik bir çalışma yapacağız, onları buraya davet edeceğiz, şartları sunacağız ve istihdam oluşturmaları için her yardımı yapacağız. Ayrıca, Malatya ilimiz çıkmakta olan yeni teşvik paketinde 4. bölge il olmasına rağmen Darende OSB 5. bölgenin teşviklerinden istifade edecek" dedi.


Anahtar Kelimeler: