Bereketli topraklarda verim artacak

Bereketli topraklarda verim artacak

Bereketli topraklarda verim artacak
Gündem 6.06.2012 14:37:00 2185 0

Darende?de çok sayıda belde ve köyün sulama ihtiyacını gideren Gökpınar Sulama Projesi?nin ilave çalışma ile 1582 hektarlık Başdirek ve Yeniköy Köyleri arasındaki verimli arazileri de sulayacağı bildirildi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş projeyi yürüten Kayaoğlu firmasının şantiyesini ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Şantiye Şefi Numan Ünalan ziyaret sırasında proje hakkında bilgiler verdi.

Numan Ünalan vatandaşların yaptığı başvuru ile Başdirek Köyü?nün tamamına yakını ile Yeniköy Köyünün arazilerinin bir kısmını kapsayan 1582 hektarlık alanın pompaj sistemiyle sulanacağını belirtti.

Çalışmalara başlandı

Konuyla ilgili teknik heyetin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Ünalan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü?nün gelen su miktarına oranla projede yeni düzenleme yaparak bölgedeki çiftçileri sevindirecek çalışmanın startını verdiğini dile getirdi. Oluşturulacak devasa havuza pompaj sistemiyle basılacak suyun boru ve kanallarla arazilere dağıtılacağını anlatan Ünalan, hububat üreten bölge halkının sulu tarıma geçerek daha fazla ürün alabileceğini söyledi.

Vatandaşı memnun edecek

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da projedeki yeni gelişmenin vatandaşları memnun edici boyutta olduğunu belirtti. Kaymakam Aktaş; ?Verimli güzel bir arazi, buranın hemen yanından geçen böylesine bir su kaynağından mahrum kalmasının önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilecek proje herkesi mutlu edecektir. Çiftçilerimizin sulu tarıma geçmesi, alternatif ve daha çok ürün anlamına gelmektedir. Umarım en kısa sürede çalışma tamamlanır ve vatandaşımızın beklentisi yerine gelir? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: