Şalgamla yurdışına açıldı

Şalgamla yurdışına açıldı

Şalgamla yurdışına açıldı
Sağlık 17.12.2008 09:32:00 8630 0

Adana’da 30 yılı geride bıraktıkları tecrübeyle helva, tahin, lokum, tatlı, şekerleme gibi alanlarda değişik çeşitlerdeki ürünle hizmet eden Tatşen Ltd. Şti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Şengül, şalgam ve meyve konsantresi üretimleriyle yurt dışı pazarına açıldıklarını söyledi.

Mesut Şengül 1978 yılından beri Adana’nın tarihi Kazancılar çarşısında hizmet veren firmalarının helva ve tatlı çeşitlerine yörenin en çok tüketilen içeceği şalgam ve meyve konsantresini de eklediklerini bildirdi.

Ürün yelpazesi arttı

Şalgam’ın Adana ve yöresinde en fazla tüketilen içecek olmasından dolayı bu pazarda da söz sahibi olmak amacıyla yeni ürün çeşitlemesine girdiklerini kaydeden Mesut Şengül; “30 yıldır damaklarda bıraktığımız tatlara bir yenisini daha ekledik. Helva, tahin, lokum, tatlı, şekerleme gibi ürün çeşitleriyle hizmet eden firmamız içecek sektörüne de girmiştir. Yaptığımız yurt dışı bağlantıları ile Çukurova’nın adeta milli içeceği olan şalgamı dünya pazarına taşıyoruz. Öncelikle kültürümüze yakın ülkelerin pazarlarına sunulan şalgam Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerdeki raflarda yerini almaya başladı. Tatşen markasıyla şalgamı sevdirmeyi ve bu kültürü yaymayı hedefliyoruz. Şalgamın yanı sıra meyve konsantreleriyle de ürün yelpazemizi genişlettik. Sahamızda hizmet veren bir Darendeli olarak damaklara bıraktığımız tad bizlere yeni müşteriler ve daha fazla satış olarak dönmektedir” dedi.

Şalgam ve meyve konsantresini kendi tesislerinde otomatik makinelerde ürettiklerini vurgulayan Mesut Şengül, yapacakları çalışma ve ürünlerindeki kaliteyle pazarlarını genişleterek dünyanın dört bir tarafına satış yapmayı hedeflediklerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: