SODES meslek sahibi yapıyor

SODES meslek sahibi yapıyor

SODES meslek sahibi yapıyor
Eğitim 6.06.2012 14:11:00 3365 0

Darende Kaymakamlığı proje ofisinin hazırladığı meslek edindirmeye yönelik çalışmalar, eğitici hizmetlerin yanı sıra istihdam da sağlıyor.

Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde ahşap oymacılığı, taş işçiliği, kaynakçılık, aşçılık, turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirme gibi kurslar açarak çok sayıda insana mesleki deneyim ve tecrübe kazandıran Kaymakamlık, İşkur ile yaptığı projelerle de 40 kişiyi istihdam etti.

Kaymakam Mehmet Aktaş, ilçedeki işsizliğin önüne geçmek amacıyla vatandaşları eğiterek belli mesleklerde uzmanlaştırmak için farklı alanlarda kurslar açtıklarını bildirdi.

İş bulma ve çalışma kolaylaşıyor

?Yeni Bir Meslek, Yeni Bir Hayat? ve ?İlçem İçin Mesleki Eğitim? adlı projeleri uyguladıklarını dile getiren Mehmet Aktaş; ?Vatandaşlarımız açtığımız kurslarda edindikleri bilgi ve deneyimlerle sertifikalı olarak meslek öğreniyorlar. İş bulma ve çalışmalarını kolaylaştıracak bu çalışma ile hem nitelikli eleman sayısı artırılmakta hem de farklı sektör ve alanlarda insanların yeni iş sahaları açması, buralardan kendilerine ve topluma fayda sağlamaları hedeflenmektedir. Tamamlanan ve devam eden kurslarımız var, örneğin önümüzdeki günlerde iş makinesi operatörlüğü gibi kurslar da açacağız? dedi.

Kursiyerlere para veriliyor

SODES ile Kalkınma Bakanlığı?nın desteklediği projelerle kurslardaki eğitimlerde lazım olan her türlü araç, gereç ve malzemeyi aldıklarını ayrıca kursiyerlere belli miktarda para da verildiğini kaydeden Aktaş, meslek öğretirken teşvik edici unsurları da kullandıklarını ifade etti.

Asgari ücret ve sigortalı iş

İşkur?la yaptıkları ortak ?Toplum Yararına Çalışma Projesi? (TYÇP) kapsamında da Kaymakamlık olarak bu yıl 40 kişiyi istihdam ettiklerinin altını çizen Mehmet Aktaş; ?Ağaçlandırma, çevre düzenlemesi ve kamu yararına işlerde çalışan insanlara asgari ücret ödenmekte ve sigortaları yatırılmaktadır? diye konuştu. Projelerin işsizliği azaltmayı hedeflediğini anımsatan Aktaş, ayrıca benzer şekilde ilçe ve belde belediyelerinin de hazırladıkları projelerle çok sayıda insana geçici de olsa iş imkanı sağladığını belirtti.


Anahtar Kelimeler: