Toplum engelliyi bağrına basmalı

Toplum engelliyi bağrına basmalı

Toplum engelliyi bağrına basmalı
Gündem 11.05.2012 15:20:00 2446 0

?Engelliler Haftası? nedeniyle Darende?de rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrenciler kısa mesafe koşu yarışmasına katıldı. Kaymakam Mehmet Aktaş yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının, engellilere verilen değeri göstermek ve toplumun da engelli öğrencilere sahip çıkmasına çağrıda bulunmak olduğunu söyledi.

Kaymakamlık ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü?nün organizesiyle yapılan kısa mesafe koşu yarışmasına 12 engelli öğrenci katıldı. 200 metrelik mesafeli koşuyu erkeklerde Bekir Satılmış kızlar da ise Habibe Satılmış adlı amca çocukları birincilikle bitirerek ipi göğüsledi.

Dereceye girenlere madalya

Yarışmayı erkeklerde Emre Gökduman ikinci, Turan Tokgöz üçüncü, kızlarda ise Hafize Şahin ikinci, Necla Küçük üçüncü olarak tamamladı. Dereceye giren engelli öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.

Kaymakam Mehmet Aktaş yarışmaya katılan öğrencileri daha sonra makamında bir süre ağırladı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Aktaş, öğretmenlerinden de faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Aktaş ziyaretin ardından yaptığı açıklamada engelli öğrencilerin gönlünü kazanmak, onlara verilen kıymeti ifade etmek üzere koşu düzenlendiğini belirterek; ?Bu yarışmanın bir amacı toplumun da engelli öğrencilerimize sahip çıkmasına çağrıda bulunmaktır? dedi.

Bağrımıza basmamız lazım

Engelliliğin bir tercih olmadığını ifade eden Aktaş; ?Engelliler, doğuştan ya da daha sonradan bir takım olumsuzluklar neticesinde toplumun bağrına sorumluluk olarak düşen bir kesim olarak karşımıza çıkıyor. Devlet olarak, millet olarak ve toplum olarak engelli kardeşlerimize layık olduğu değeri göstermemiz lazım. Gelişmiş bir toplumun ilerlemiş bir medeniyetin en önemli ölçülerinden bir tanesi de engellilere karşı göstermiş olduğu duruştur. İlçemizde bu duruşu en iyi şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah yeni engellilerimiz olmasın ama mevcutları da bağrımıza basmamız gerekiyor? diye konuştu.

Kaymakam Aktaş öğrencilere çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Anahtar Kelimeler: