TÜBİTAK´tan ödül aldılar

TÜBİTAK`tan ödül aldılar

TÜBİTAK´tan ödül aldılar
Eğitim 11.05.2012 15:18:00 3741 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği ?Bu Benim Eserim? adlı yarışmanın Malatya bölge sergisinde en fazla projesi yeralan Özel Birgül İlköğretim Okulu öğrencilerini kabul ederek başarılarından dolayı kutladı.

Kaymakamlık makamındaki kabulde öğrencilerle tek tek tanışarak projeleri hakkında bilgi edinen Kaymakam Mehmet Aktaş, yarışmada Darende?nin ?en fazla projesi kabul ilçe? olmasını sağlayan çocukların güzel bir başarıya imza attığını bildirdi.

Türkiye?de bir ilki başardılar

Özel Birgül İlköğretim Okulu Müdürü Zeliha Yıldız, Malatya bölge sergisinde 8 ilden toplam 90 projenin yer aldığını ve aynı anda 5 projesi kabul edilen tek okul unvanını elde ederek yarışmada hem bölge hem de Türkiye?de bir ilki başardıklarını dile getirdi. Yıldız, yarışmada 4 biyoloji, 1 de matematik projelerinin ödüllendirildiğini sözlerine ekledi.  

Ödül töreninde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da sergilenmeye layık görülen 90 projeden finale kalan 9 projenin 5?inin Darende?deki özel okula ait olmasının çok önemli ve güzel bir başarı olduğunu belirtti.

Büyük düşünce ve fikirlere sahipler

Yaşlarıyla projeler orantılandığı zaman çocukların kendilerinden büyük düşünce ve fikirlere ulaşabildiklerinin görüldüğünü kaydeden Kaymakam Mehmet Aktaş, uyarlanabildiği kadar pratik hayatın içerisinde anlamlı ve kalıcı olan herşeyin süreklilik arzettiğini, diğerlerinin unutulmaya mahkum olduğunu ifade etti.

Mehmet Aktaş; ?Onlarca yüzlerce formüller, bilgiler hepsi birgün silinebilir ama ne kadar uygulama yapılırsa onlar kalıcı olur ve adeta kökleşir. Elde ettiğiniz bu başarılarla neticede hem şanslısınız, ham de şansınızı iyi kullandığınız anlamına geliyor. Zaman gelip geçiyor, zamanı iyi değerlendirenler kazanacak? diye konuştu.

Kaymakam Aktaş, yarışmada derece alan öğrenciler ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi.


Anahtar Kelimeler: