Stantlarımıza büyük ilgi

Stantlarımıza büyük ilgi

Stantlarımıza büyük ilgi
Gündem 11.05.2012 15:09:00 2629 0

Ankara’da 18-22 Nisan 2012 günleri arasında yapılan Malatya Tanıtım Günleri`nde Darende, Kaymakamlık, Hulûsi Efendi Vakfı ve Ziraat Odası stantları ile temsil edildi. Fuarı gezen bakanlar, bürokratlar, siyasiler ve vatandaşlar, Darende’yi daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Kaymakamlık standında Günpınar Şelalesinin dev fotoğrafı önünde resim çektirenler, Hulûsi Efendi Vakfı standında semaver çayını yudumladı. Darende’de daha önce görev yapan üst düzey yöneticiler ve uzun süredir gelemeyen hemşehrilerimiz de stantlarda buluştukları insanlarla özlem giderdi.

Vakfa en iyi stant ödülü

Valilik görselliği, hizmetleri, organizeli hareketleri ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Hulûsi Efendi Vakfı standına ‘en iyi sivil toplum standı’ ödülünü verdi. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş standa gelen konuklarla yakından ilgilendi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ``Özal`ları yetiştiren iklimi, Özal`ları yetiştiren kültürü, geleneği, tarihi, coğrafyayı bütün Türkiye`nin görmesi, tanıması ve bilmesi`` açısından Malatya Tanıtım Günleri`nin anlamlı olduğunu söyledi.

 

1 - Fotoğraflar için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1380

 

Açılışa ünlü isimler katıldı

Açılış törenine, Bozdağ`ın yanı sıra Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Malatya milletvekilleri Cemal Akın, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mustafa Şahin ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çok sayıda milletvekili ve davetli katıldı.

Bozdağ, açılış töreninde, ``dünyada kayısının başkenti`` ve ``dünyada eşi bulunmaz bir şehir`` sözleriyle tanımladığı Malatya`nın, siyaset, bilim ve sanat alanında yetiştirdiği insanlarla Türkiye`ye güç kattığını, dünyaya ve insanlığa katkıda bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bozdağ, Malatya milletvekilleri ve yerel yöneticiler kurdele keserek etkinliğin açılışını yaptı. Stantları gezen Bozdağ, kendisine ikram edilen kayısılardan ve cevizlerden tattı.

 

2- Fotoğraflar için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1401

 

Profesyonel tanıtım

Malatya Valisi Ulvi Saran, Ankara`da gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin başarılı geçtiğini ifade ederek, "Yaptığımız çalışma bundan önceki çalışmalara göre çok daha başarılı geçti. Çalışma da stantlarımızı daha profesyonelce hazırladık" dedi.

Vali Saran; "5 gün süreyle Malatya`yı tüm yönleriyle Ankara`ya taşıdık. Malatya`nın kültürünü, örfünü, geleneklerini, değer ve birikimlerini Ankara`ya taşıdık. 100`ün üzerindeki stantta pek çok sivil toplum kuruluşlarımız, özel kuruluşlarımız, kamu kuruluşlarımız, yerli üreticilerimiz çalışmalarını ortaya koydular. Özellikle Malatya`nın kültür ve sanat boyutuyla, Malatyalı sanatçıların eserlerinin tanıtımına önem verdik. Bu gibi faaliyetlerin Malatya`da yaşayanlar ile Malatya dışına çıkmış olan Malatyalılar arasındaki bağların kuvvetlendirilmesinde, hasretlik duygularının giderilmesinde ve özelikle Malatya kültürünü ve kültürdeki gelişmelerin öğrenilmesinde çok önemli bir rolü var" diye konuştu.

Stantları ziyaret eden ünlüler

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HAS Parti Genel başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Gurup Başkan Vekili Oktay Vural, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, milletvekilleri, müsteşarlar ve çok sayıda bürokrat da ``Malatya Tanıtım Günleri``ni gezdi.

 

3 - Fotoğraflar için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1422


Anahtar Kelimeler: