Liseler arası halk müziği yarışması

Liseler arası halk müziği yarışması

Liseler arası halk müziği yarışması
Eğitim 11.05.2012 14:59:00 3270 0

Darende’de, Liseler Arası Türk Halk Müziği Solo Türküler Yarışması`nın ikincisi düzenlendi.

Darende Lisesi`ndeki yarışmaya ilçedeki liselerden birer öğrenci katıldı. Enstrüman eşliğinde seslendirilen eserlere, katılımcılar da iştirak etti. Öğrenciler, yarışmada sahneye çıkan arkadaşlarının performansını alkışlarla destekledi.

Birinci Darende Lisesi’nden

İlçedeki müzik öğretmenlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmada Darende Lisesi öğrencisi Raşit Ünal birinci oldu. Yarışmada, Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mehmet Delier ikinciliği, METEM öğrencisi Cemal Bişgin de üçüncülüğü elde etti. İlk 3`e giren öğrencilere altın hediye edildi. Diğer yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Öğrenciler teşvik edilmeli

Öğrencileri kutlayan Kaymakam Mehmet Aktaş, dönem sonunda ilçedeki liseler için vatandaşların da katılacağı mezuniyet programı düzenleyeceklerini, öğrencilerin buralarda okuyacakları türkülerle tecrübe kazanacağını söyledi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da derece yapan öğrencilerin Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali`nde sahne almasını önerdi.

Yarışmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, kamu kurumlarının yöneticileri ile okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci izledi.

Jüri değerlendirme yaparken bir müzik öğretmeni sahne alarak halk müziği ziyafeti sundu.


Anahtar Kelimeler: