İmamlar kan verdi

İmamlar kan verdi

İmamlar kan verdi
Kültür-Sanat 22.11.2008 16:54:00 7219 0

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Darende’de görevli imamlar Darende Kızılay Şube Başkanlığı ile yaptıkları organize ile kan bağışında bulundu.

Kızılay Şube Başkanı Tahsin Özkan yaptığı açıklamada Darende Müftülüğünün talebi üzerine Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ortaklaşa bir faaliyet düzenlediklerini ve din görevlilerinin kan bağışına ilgi gösterdiklerini söyledi. Tahsin Özkan kan bağışının önemine değindiği açıklamasında din görevlilerinin meslekleriyle ilgili içerisinde bulunulan haftanın ruhuna uygun olarak kan bağışı yaparak hayat kurtarmaya destek olduklarını bildirdi.

Özkan açıklamasının devamında; "Toplumumuzda halkın hep önder olarak gördüğü din görevlileri kan bağışında bulunarak örnek bir hareket daha sergilemişlerdir. İçerisinde bulunduğumuz Camiler ve Din Görevlileri Haftasında özellikle böylesi bir faaliyetle diğer insanları da hayat kurtarmaya teşvik etmektedirler" dedi.

Malatya Kızılay Şubesi görevlilerince alınan kan bağışına imamların ilgi gösterdiği kampanyaya vatandaşlardan da katıldığı ve bağışların gün boyunca devam edeceğini ifade eden Özkan, Darende genelinde 100 civarında din görevlisi bulunduğunu bildirerek, memurların maaş alma günü olması nedeniyle hemen hemen bütün imamların ilçede olduğu bir günde bu faaliyeti yaptıklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: