Kutlu doğuma yakışır anma

Kutlu doğuma yakışır anma

Kutlu doğuma yakışır anma
Gündem 11.05.2012 14:48:00 1654 0

Hulûsi Efendi Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenledi.

Hafızlık öğrencilerinin hazırladığı programda “Hafızların Ders Dinletmesi” adlı küçük bir gösteri ile Hazreti Muhammed’in hicretini anlatan 4 perdelik piyes büyük beğeni ile izlendi. Gösterim sırasında bazı izleyiciler duygularına hakim olamadı.

Programda bir konuşma yapan Darende Müftüsü Ahmet Varol Peygamber Efendimizin kardeşlik ahlâkı temasına vurguda bulundu.

Kurs Müdürü Aydın Duman’da yaptığı konuşmada faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Aydın Duman; “2007 yılında açılan kursumuzda şu anda 3 öğretici, 1 belletici öğretici ve 3 belletmen görev yapmaktadır. Kursumuzda 8 derslikte toplam 120 öğrenci yatılı olmak üzere 160 öğrenci aynı anda öğrenim görebilmektedir. Kursumuzda Kuran-ı Kerim, yüzüne ve hafızlık, İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak olmak üzere genel anlamda 6 dersten oluşmaktadır” dedi.

Kurs öğrencilerince tilavet edilen Kuran-ı Kerim ziyafeti ve sema gösterisinden sonar Divan-ı Hulûsi Darendevi`den “Nasihat” isimli naat-ı şerif ile bazı ilahiler Somuncu Baba ilahi korosu tarafından seslendirildi.

Programın sonunda katılımcılara gül ve çeşitli hediyeler verdi. 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1452


Anahtar Kelimeler: