En kutlu kardeşlik yılı

En kutlu kardeşlik yılı

En kutlu kardeşlik yılı
Gündem 11.05.2012 14:46:00 1605 0

Darende Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle "O`nu Hayatımıza Işık Tutan Bir Meşale Yapmalıyız" konulu konferans düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansa, Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, Emniyet Müdürü Salih Köken, Darende Müftüsü Ahmet Varol, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda izleyicilere ilahi ve Kur’an-ı Kerim dinletisi sunuldu.

Bu yılki tema kardeşlik

Programa konuşmacı olarak katılan Malatya İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı "Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum Haftasında bir temayı öne çıkarıyor. Daha önce rahmet, merhamet, güven konuları işlendi, bu yılki vurgu kardeşlik üzerinedir" dedi.

Cengiz Yağcı "Tabi bu konular sadece edebiyatı yapılarak günü doldurmak kabilinden bir şeyler anlatılmış olarak geçiştirilecek kadar basit bir olay değildir. O`nun şahsında onun hayatında herkes kendine bir parça bulabiliyor. Eğer aile reisi isek en güzel aile reisliği modelini onda görüyoruz. Eğer idareciysek en güzel idarecilik örneğini onda görüyoruz. Eğer eş isek en güzel eş olma örneğini onda görüyoruz. Eğer insan isek en güzel insanlık numunesini onda görüyoruz. Eğer kardeş isek kardeşliğin en güzel numunesini onda görüyoruz, neysek hangi nokta ve mertebede isek mutlaka kendimiz için ondan bir örnek almamak mümkün değildir. Peygamberimizi örnek almalıyız" diye konuştu.

Bütün insanlığın peygamberi

Darende Müftüsü Ahmet Varol da konuşmasında, "İnsanlığa bir rahmet elçisi olarak gönderilen Hz Muhammed (s.a.v)`in dünyaya teşrifleri büyük bir tarihi hadise olduğu gibi aydınlık ile karanlığı, hak ile batılı, şirk ile tevhidi birbirinden kesin çizgilerle ayıran ilahi bir mucizedir. O`nun dünyaya gelmesiyle hayır ve güzellikte dünyaya gelmiştir çünkü bütün insanlığın kurtuluş reçetesini de beraberinde getirmiştir. O bir ırk ya da millete değil bütün insanlara peygamber olarak gönderilmiştir. Hz. Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası programları çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Program sonunda protokole ve katılımcılara gül takdim edildi.


Anahtar Kelimeler: