Bekir Ilıcak MYO kendini tanıttı

Bekir Ilıcak MYO kendini tanıttı

Bekir Ilıcak MYO kendini tanıttı
Eğitim 11.05.2012 14:42:00 4141 0

İlçemizde bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nda tanışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, DASEV Başkanı Nazım Turgut, MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş, daire amirleri, esnaflar ve MYO personeli katıldı.

Yeni bölümler geliyor

MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş okul hakkında bilgiler vererek; “18 derslik, 16 öğretim üyesi ofisi, 2 adet 200 kişilik konferans ve toplantı salonu, 2 adet bilgisayar laboratuarı, kütüphane, 300 kişilik yemek salonu ve tam teşekküllü mutfak bulunmaktadır. Gıda Teknolojisi ve Optisyenlik olmak üzere 2 bölümde eğitime devam etmekteyiz. Önümüzdeki yıl ise Harita Kadastro, Elektrik ve İnşaat Teknikerliği bölümlerine öğrenci almak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu arada yoğun programları nedeniyle aramızda bulunamayan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve Bekir Ilıcak Beyefendilerin sizlere selamını iletmek istiyorum” dedi.

Emek verenlere teşekkür

Hakan Erkuş ayrıca; “Okulun yapımına ve hayata geçirilmesine vesile olan Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Ilıcak`a, DASEV Vakfı ve Başkanı Nazım Turgut` a, okulun yapılması için büyük emek sarf eden Belediye Başkanı İsa Özkan’a ve Kaymakamımıza, okulumuz yapım işini itinalı bir şekilde tamamlayan müteahhit Hüseyin İlkkahraman`a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyerek okul için çaba gösterenleri kutladı.

Ellerinden geldiğince okulun yapımına katkıda bulunduklarını ifade eden DASEV Başkanı Nazım Turgut da “Ben okulumuzu bir ağaca benzetiyorum. Bizler ağacı diktik sizler de onun uzun yıllar yaşaması için katkıda bulunmalısınız” dedi.

Okula sahip çıkmalıyız

DASEV yöneticileri ve Bekir Ilıcak’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı İsa Özkan okulun, İnönü Üniversitesi binaları içerisinde en kullanışlı ve kaliteli binalardan birisi olduğunu belirtti. Başkan Özkan; “Bize düşen bundan sonra okulumuza sahip çıkmaktır. Onun her gün daha da gelişmesini sağlamaktır. Yeni bölümler eklenerek büyümesi ve ileride bir fakülte olması için elimizden geleni yapmalıyız. Ayrıca okulumuzdan mezun olan öğrencilere kendi iş alanları ile ilgili olarak Rönesans İnşaat’ta iş sahibi olma fırsatı tanınacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Darende eğitim merkezi olmalı

İlçeye geldiğinde bir yükseköğretim kurumunun olmadığını görünce üzüldüğünü kaydeden Kaymakam Mehmet Aktaş ise “Fakat zamanla gelişen bir hemşeri hareketi ve Darendelilerin özünde olan hayırseverlik duygusu bu okulu meydana getirmiştir. Sayın Bekir Ilıcak Bey’e, DASEV’e ve duyarlı Darendelilere teşekkür ediyorum. İnşallah bu okul her geçen gün kapasitesini artıracak ve Darende bir eğitim merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

Misafirlere yemek ikramının ardından toplantı sona erdi.


Anahtar Kelimeler: