“Kütüphanelere ilgi artırılmalı”

“Kütüphanelere ilgi artırılmalı”

“Kütüphanelere ilgi artırılmalı”
Eğitim 11.05.2012 14:41:00 2993 0

Kütüphaneler Haftası nedeniyle Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesinde bir etkinlik düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla daha az ziyaret edilen kütüphanelerin, çağın gerektirdiği şekilde araç ve gereçlerle donatılmaları ve çocukların buradaki eğitim kokusunu teneffüs etmelerinin sağlanması için herkesin katkıda bulunmasını istedi.

Çağa ayak uydurmak lazım

Tüm dünyada bilim ve bilginin öneminin her geçen gün arttığını belirten Kaymakam Mehmet Aktaş, “Şüphe yok ki, bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda bilgi ve teknoloji çağında, bilginin teknoloji ile birleştirilerek gereği gibi kullanılması, çağa ayak uydurmak bakımından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan ise konuşmasında her alanda büyük bir rekabet ortamının bulunduğu bilgi çağı dünyasında söz sahibi olmanın yolu bireylerin kendilerini yetiştirmeleri ve toplumun eğitim düzeyinin yükseltilmesine bağlı olduğunu dile getirdi.

Sanatsal kutlama

Programda Ozan Yılmaz Özer saz eşliğinde kitap sevgisi üzerine yazdığı şiirlerini seslendirdi. Öğrenciler tarafından da kitap okumayla ilgili skeçler sahnelendi. Kütüphaneden en çok yararlanan öğrenci ve vatandaşlara hediyeler verilmesinden sonra, ‘Karikatürlerle ve Afişlerle Kütüphane’ konulu sergi gezildi.

Türkiye’nin en küçük ebru sanatçısı olan Kayseri Tekden Koleji öğrencisi Ayşegül Yörük, tarafından etkinliğe katılanlara ebru yapma tekniği üzerine mini bir gösteri sunuldu. Yörük yaptığı bir ebruyu Kaymakam Mehmet Aktaş ve eşi Selen Aktaş’a hediye etti.

Etkinliğe katılanlar yeni kitapların sergilendiği stantları gezerek yayınları inceledi.

Kütüphanedeki programa Belediye Başkanı İsa Özkan, kamu kurumlarının müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: