Bilgisayarlı hafızlık eğitimi

Bilgisayarlı hafızlık eğitimi

Bilgisayarlı hafızlık eğitimi
Eğitim 11.05.2012 14:33:00 4389 0

Rutin teftiş faaliyeti için Darende`deki din hizmetlerinin işleyişini inceleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Cavit Yıldız, ziyaret ettiği Hulûsi Efendi Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun örnek bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.

Başkanlık Müfettişi Murat Alkan ve Darende Müftüsü Ahmet Varol ile Hulûsi Efendi Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Cavit Yıldız, kurs müdürü Aydın Duman’dan eğitim hizmetlerinin işleyişi ve bina hakkında bilgiler aldı.

Darende için şans

Kursun bilgisayar eğitimiyle hafız yetiştirmesini teknolojiye uyumun yanı sıra önemli bir metot olduğunu kaydeden Başmüfettiş Cavit Yıldız; “Darende’de böyle bir kursun olması çok güzel. Gerek yapısal anlamda binayı, gerekse de donanımlarıyla kursu örnek gösterilecek nitelikte bulduk. Böyle kursların sayılarının artması gerektiğini düşünüyorum. Hafızlık gibi önemli bir görevi üstlenen kurumların güzel olduğu kadar çağın şartlarını taşıyan özellikte olması bu işe verilen önemi gösterir. Gittiğimiz yerlerde burayı örnek göstereceğiz” diye konuştu.

Somuncu Baba huzur mekânı

Temasları sırasında ilçenin tarihî ve kültürel mekânlarından olan Somuncu Baba Camisi ve Darende Tanıtım Merkezini de gezen Diyanet Müfettişleri, her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği mekânların insana huzur veren bir yapıda olduğunu kaydetti.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’in eşlik ettiği ziyarette Diyanet Müfettişleri, önemli bir inanç merkezi durağı olan Darende’deki manevî atmosfer ile Somuncu Baba Külliyesine sağladığı katkılardan dolayı vakfa teşekkür etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1469


Anahtar Kelimeler: