Zeytin, incir, kestane yetişecek

Zeytin, incir, kestane yetişecek

Zeytin, incir, kestane yetişecek
11.05.2012 14:09:00 10589 0

Darende’deki bir kayısı üreticisi ilçedeki meyve çeşitliliğini artırmak için vatandaşlara bölgenin dokusuna uygun alternatifler sunuyor. Trabzon Hurması, kivi, zeytin, incir, kestane gibi meyvelerin fidanlarından ekerek, ürün aldığını ve ilçedeki vatandaşları da alternatif meyve çeşitliliğine yönlendirmek istediğini kaydeden Ziya Atılgan, sadece kayısıyla yetinilmemesi gerektiğini bildirdi.

Kendisi de bir kayısı üreticisi olan Ziya Atılgan, fidan satışlarında baharla birlikte bölgenin vazgeçilmezi kayısıya ilginin azalmadığını ancak çiftçilerin alternatif ürünlere de büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Bilinçli üretim başladı

Önceki yıl ve geçtiğimiz yıl aldıkları fidanlara yenilerini eklemek isteyen vatandaşların bahçelerinde alternatif ürün oluşturmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan sertifikalı ürünleri tercih ettiğini kaydeden Atılgan, üreticilerin her geçen gün daha bilinçli hareket etmeye başladığını söyledi.

Son yıllarda yaşanan don olaylarının üreticileri farklı arayışlara yönlendirdiğini dile getiren Atılgan, “Özellikle yarı bodur elma, armut, kiraz, ceviz ve badem satışları rekor düzeyde. Kayısı ile geçim sağlayan vatandaşlar değişik meyvelere yöneliyor. Darende iklim olarak birçok meyve yetiştiriciliğine uygun, bilinçli ve düzenli dikimle yeni bir geçim kaynağı ortaya çıkıyor. Meyve üreten çiftçiler sadece bir çeşide bağlı kalmamalı” dedi.


Anahtar Kelimeler: