Hastane açıldığı günden beri servis var

Hastane açıldığı günden beri servis var

Hastane açıldığı günden beri servis var
Sağlık 5.04.2012 12:18:00 8682 0

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nin hemodiyaliz servisinden yararlanan vatandaşlar, hastanenin açıldığı günden beri büyük sıkıntıdan kurtulduklarını bildirdi.

Malatya’nın sertifikalı ikinci hemodiyaliz servisinin yer aldığı hastanede 11 cihazla ortalama günde 26 yılda ise 3 bin seans hizmeti verilirken özellikle uzak köylerden gelen vatandaşlar, hastane açılmadan önce yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek “Allah bu hastaneyi yapan, yaptıran vesilen olan ve hizmet edenlerden” razı olsun dedi.

12 yıldır diyaliz hastası olduğunu belirten Orhan Elmas; “Bu hastane yapılana kadar günlerimiz zehir oluyordu. Köyüm ilçeye 45 kilometre uzaklıkta. Önce ilçeye geliyordum, sonra 120 kilometre mesafedeki Malatya’ya oradan da hastaneye gidiyordum. Bir o kadar da dönüş yolu hele bir de kış ayları olunca tamamen çileye dönüşüyordu. Şimdi çok rahatız” diye konuştu.

58 yaşında ve 15 yıldır diyalize bağlı yaşayan Orhan Duran ise hastanenin sunduğu imkanın büyük şehirlerde bile olmadığını söyledi. Duran; “Burada müthiş ilgi görüyoruz. Cihazlar çok güzel, bu makineler dünyadaki teknolojinin en iyilerinden. Diyalizden çıktıktan sonra normal yaşamımıza devam edebiliyoruz. İstanbul’da diyalize girdikten sonra birkaç saat neredeyse hareket bile edemiyordum” şeklinde konuştu.

Her seansı 4 saat olmak üzere haftada 3 gün diyalize giren hastalar, hastaneye ait araçla evlerinden alınıp tedavinin ardından yeniden servisle evlerine bırakılırken tam kadro ile doktor, sağlık çalışanı ve uzman teknisyenlerin görev yaptığı birim, özellikle yaz aylarında ilçeye dışarıdan gelenlerin de sorununa çare oldu.

 


Anahtar Kelimeler: