Köy yollarında zorlu mücadele

Köy yollarında zorlu mücadele

Köy yollarında zorlu mücadele
5.04.2012 12:00:00 7777 0

Ağır geçen kış şartlarının ardından Darende’deki bütün köy yollarının açık durumda olduğu ve karla mücadele çalışmalarında planlananın dışında akaryakıt harcandığı bildirildi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş kış mevsimi süresince köy yollarını açık tutmak için büyük çaba sarfettiklerini ve vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin gece gündüz demeden yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi.

 

Tipi çalışmaları zorlaştırdı

Karayolları ve il özel idaresinin ağır kış şartlarına hazırlıksız yakalanması nedeniyle Kaymakamlık olarak belediyeler ile yerel imkanlardan yararlanarak karla mücadele edildiğini kaydeden Mehmet Aktaş; “Bu yıl kış şartları oldukça ağır geçti. Mümkün olduğu kadar yolları açık tutmaya çalıştık. Vatandaşlarımızdan yolda kalanlar ile yolu kapalı olan köylerdeki hastaların ilçeye nakli konusunda saatler süren kurtarma çalışmaları yürütüldü. Ekipler gece gündüz demeden etkin bir performansla yolları açık tutmaya çalıştı. Tipi nedeniyle açılan bazı yolların yeniden hemen kapanması işlerimiz zorlaştırdı” dedi.

 

Yükseklerde yollar kapandı

Yolu açık olmayan köy kalmadığını ancak yüksek kesimlerde bazen lokal kapanmalar olduğunu anımsatan Aktaş, Darende-Elbistan ve Darende-Hekimhan yolu ile bu güzergahı kullanan köylerin ulaşımlarında bu yıl aksamalar olduğunu belirtti.

Zaman zaman kendisinin de karla mücadele çalışmalarına katıldığını dile getiren Kaymakam Aktaş, İlçe Özel İdare Müdürü ve ekiplerin sezonu yoğun bir tempoyla geçirdiğini ifade etti. Aktaş ayrıca planlananın çok üstünde bir akaryakıt harcaması olduğunu sözlerine ekledi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1261


Anahtar Kelimeler: