Zor gelen bebek

Zor gelen bebek

Zor gelen bebek
Gündem 5.04.2012 11:59:00 1982 0

Darende’de kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan bir mezrada doğum sancıları tutan hamile kadın, 10 saatlik çalışma sonucunda hastaneye yetiştirildi. Hamile kadın, hastaneye yetiştirildikten 10 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan ilçeye bağlı Ağılyazı Köyü, Hallaçören Mezrasında yaşayan ve dördüncü çocuğuna hamile olan Fadime Yıldırım`ın 2 Mart 2012 günü doğum sancıları tutunca, yakınları durumu Darende Kaymakamlığı`na bildirdi.

 

10 saat süren zorlu mücadele

112 Acil Servis ekiplerinin yola çıkmasının ardından yaklaşık 2 metre kar bulunan köy yolunun açılması için 10 saat süren zorlu bir mücadele başladı.

Kaymakamlık, Darende Belediyesi, Ayvalı Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresinin iş makineleri, hamile kadına ulaşmak için büyük çaba sarf etti.

 

Zamana karşı yarış

Mezra yolunun açılarak hamile kadına ulaşılmasının ardından ambulansa alınan Fadime Yıldırım, dozerlerin yardımıyla açılan yoldan Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi`ne getirildi. Kadın Doğum Servisine alınan Yıldırım, hastaneye getirildikten 10 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Bebeği ve ailesini ziyaret eden Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci, meşakkatli bir yolculuğun ardından ulaşılan kadının hastanede doğum yapmasının sağlandığını bildirdi.

 

Tüm imkanlar sarfedildi

Ambulans ekibi ve doktorun da gayretleriyle güzel bir sonuç elde edildiğini ifade eden Deveci, ``Zor koşullara rağmen hastamıza ulaştık. Buradaki kadın doğum uzmanımız ve ebe arkadaşlarımız gerekeni yaptılar. Umarım bir daha böyle şeylerle karşılaşmayız, karşılaşırsak da bilinmeli ki devletin bütün imkanları sarf edilmektedir`` diye konuştu.

Baba İsmail Yıldırım da, sağlık ve kurtarma ekiplerinin hepsine minnettar olduklarını belirtti. Yıldırım, bebeklerine kendilerini hastaneye ulaştıran sağlık çalışanlarından birinin adını vermeyi düşündüklerini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: