Öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü

Öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü

Öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü
Eğitim 18.03.2012 14:22:00 4325 0

Öğretmen okullarının 164. kuruluş yıl dönümü bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Darende’deki Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan bir programla kutlandı.

Törende bir konuşma yapan Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, öğretmenlerin geleceğimizi şekillendirdiğini belirterek öğretmen okullarına herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

 

En büyük güç öğretmenlerde

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen kutlama programının açılış konuşmasını yapan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Vahap Yıldız medeniyet yarışındaki en büyük gücün öğretmenler olduğunu belirtti.

Vahap Yıldız; “Öğretmen ülkesinin tüm insanlarına sevgisini, bilgisini sunan böylelikle topyekün milletin aydınlanma sürecini gerçekleştiren öncü kişidir” dedi.

 

Bu okullara herkes sahip çıkmalı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da konuşmasında törenin başlangıcında seslendirilen öğretmen marşını dinlerken geçmişe gittiğini dile getirerek; “Bizim okul yıllarımızda öğretmenler yetiştirilirken her türlü bilgi, deneyim ve beceri adeta onlara verilirdi. Bugün şartlar daha güzel, imkanlar daha fazla, öğretmen adaylarımız çok ama çok çalışmalılar” diye konuştu.

Necati Tarak konuşmasını; “Öğretmenler geleceğimizi şekillendirir, o yüzden bu okullara herkes sahip çıkmalıdır” sözleriyle tamamladı.

 

Öğrencilerin yüzde 69’u ilçe dışından

Öğrencilerinin yüzde 69’u ilçe dışından olan, 171 öğrencisi bulunan ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’ni tanıtan sinevizyon sunumunun ardından öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okudu, orotoryo ile gruplar halinde şarkılar seslendirdi.

Törende okul öğrencilerinden ‘Malatya okuyor’ kampanyasında dereceye giren, 13 bin 536 sayfa ile Semra Tıraş, 12 bin 355 sayfa ile Meliha Kebeli ve 10 bin 647 sayfa ile Zeynep Akça’nın yanı sıra Feride Önver adlı öğrenci velisine teşvik amacıyla ödül verildi.

Kutlama programına Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, öğrenmenler ile çok sayıda öğrenci velisi ve öğrenci katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1189


Anahtar Kelimeler: