Şehit annesi Kaymakamdan ev istedi

Şehit annesi Kaymakamdan ev istedi

Şehit annesi Kaymakamdan ev istedi
Gündem 18.03.2012 14:15:00 2262 0

Şehitleri Anma Gününde Darende’deki programa katılan şehit annesi, torunları için Kaymakamdan ev istedi. Aileye ev yapımı için gerekli desteğin verileceği bildirildi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kutlama programı Darende’de Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Hükümet konağı önündeki programda anıta çelenk sunulmasının ardından Hasan Gazi Şehitler Abidesi ziyaret edildi.

 

Şehitlikte dua edildi

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çanakkale’de hayatını feda eden şehitleri rahmetle andıklarını ifade ederek; “Büyük bir onur ve gururla Çanakkale Zaferimizi anıyor, cennet vatanımız için seve seve hayatını veren kahramanlarımızı da Darende’mizdeki Hasan Gazi Şehitler Abidesinde yadederek onların ruhlarına Fatihalar gönderiyoruz” dedi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Ahmet Varol tarafından dua edildi.

 

Ev yapımı için destek istedi

Törenlere katılan şehit yakınları ile bir süre ilgilenen Kaymakam Mehmet Aktaş, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını hatırlattı. 1994 yılında Şırnak’ta şehit olan piyade er Hamit Koçhan’ın annesi Sultan Koçhan (72) Kaymakam Aktaş’tan torunlarına ev yapmak için yardım istedi.

Tören alanında bulunan Belediye Başkanı İsa Özkan ilçede TOKİ tarafından yaptırılan ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nca belirlenecek ihtiyaç sahiplerine verilecek konutlardan birinin şehit ailesine verilebileceğini önerdi.

Şehit ailelerinin konutlardan yararlanmada öncelik sahibi olduğunu belirten Kaymakam Aktaş, bir konutu aileye verebileceklerini ya da isterlerse köyde yapacakları evin yapımına destek olabileceklerini bildirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1181


Anahtar Kelimeler: