Kadınlar konferansta buluştu

Kadınlar konferansta buluştu

Kadınlar konferansta buluştu
Gündem 6.03.2012 18:17:00 2641 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Darende’de Kaymakamlığın ev sahipliğinde “Farkındalık ve toplumda kadın olmanın yeri” adlı bir konferans düzenlendi. Konferansta bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş’ın eşi Selen Aktaş, toplumda çalışmalarıyla söz sahibi, etkinlik ve ağırlığı ile kendini hissettiren, duyarlı, örnek bir kadın modeli çizmesi gerektiğini söyledi.

Tiryandafil Otel’de düzenlenen konferansa kadınlar büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin şiirler okuduğu programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mehmet Aktaş’ın eşi Selen Aktaş, kadınların kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini bildirdi.

 

Örnek alınacak insan olmalı

Kadınların yaptıkları fedakarlıklara rağmen bazen unutulabildiğine dikkat çeken Selen Aktaş; “Bunun sonucunda yerimizde sayma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu tehlikeden kurtulmanın yolu, kendimizi her bakımdan yetiştirmekten, geliştirmekten geçiyor. Bir kadın evinde anne iken, çalışırken, öğrenmeye devam etmelidir. Başta çocukları, ailesi ve çevresine iyi bir rehber ve örnek alınacak insan olmayı başarabilmelidir” dedi.

Kadınların toplumdaki sorunların çözümünde rol alan, çalışmalarıyla söz sahibi olan, etkinlik ve ağırlığı ile kendini hissettiren duyarlı bir insan ve model olması gerektiğinin altını çizen Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bu hedeflere ulaşmada hepimize önemli görevler düşüyor. Üzerimize düşenleri en iyi şekilde yapmanın yolu da kendini sürekli geliştiren yetiştiren kadın olabilmeden geçmektedir”

 

Toplumu kadınlar doğurdu

İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Durmuş da toplumda kadının önemli bir yerde olduğunu belirterek; “Tabiri caizse toplumu kadınlar doğurmuştur” ifadelerini kullandı.

Gelecekte daha duyarlı ve daha farkında bir nesil yetiştirebilmenin kadının eğitimi ve sosyal yaşamda üstleneceği aktif rollerden geçeceğini vurgulayan Emine Durmuş; “İster ev hanımı, isterse bir mesleği icra eden kadın olsun herkes sürekli kendini geliştirmek zorundadır. Araştıran, öğrenen ve öğreten kadın olmak durumundasınız. Aksi halde ne eşiniz, ne çocuklarınız ne de akraba ve arkadaşlarınız onlardan beklediğiniz ilgi ve sevgiyi göstermeyeceklerdir. Aileniz ve toplumun kendisini yetiştirmiş, sorun çıkaran değil, sorunları çözen kadınlara ihtiyacı var” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: