Öğretmen ihtiyacı giderildi

Öğretmen ihtiyacı giderildi

Öğretmen ihtiyacı giderildi
Eğitim 5.03.2012 19:18:00 2451 0

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde ataması yapılan öğretmenlerden 61`i Darende`deki görevine başladı. Öğretmenlerin ilçeye gelişinin ardından bir hafta süren `uyum semineri`nin ardından görevlerine başladı. Seminerin sonunda bir değerlendirme yapan Darende Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, ilçenin öğretmen ihtiyacının son atamalarla yüzde 90 oranında giderildiğini söyledi.

Öğretmenevinde yapılan ilk seminerin açılışında yeni atanan eğitimcilerle bir araya gelen Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kendilerine büyük bir görev düştüğünü ifade etti.

Aktaş "Devlet olarak vatandaşlarımızın bizden temel beklentileri var. Eğitim, sağlık, adalet, güvenlik bunlar temel hizmetlerdir. Devletimizin en temel en önemli hizmeti sizin yaptığınız iş yani eğitimdir. Tamamen insanla ilgili olan eğitim konusunda son derece hassasız, son derece önemli konu. Herhangi bir ihmal veya yetersizlik kabul etmiyoruz. Yeni görevinizde kendi itibarınızı kendi performansınızla ortaya koyun" dedi.

Ankara`dan telekonferansla yapılan ve ilçedeki bazı yöneticilerin de sunumlar yaptığı uyum seminerlerinin ardından göreve yeni başlayan öğretmenlere Darende Belediye Başkanı İsa Özkan tarafından bir yemek daveti verildi.

Gelişmeye büyük katkı

Yemek sonrasında söz alan Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu bildirdi. Seminerlerden arta kalan zamanlarda tarih ve kültür şehri olan Darende`yi tanıtmaya gayret ettiklerini belirten Necati Tarak; "İlçemizin öğretmen ihtiyacı son atamalarla yüzde 90 oranında giderildi. İnşallah Darende`nin zeki çocuklarının gelişmesinde sizlerin büyük katkısı olacaktır" dedi.

En önemli değer insan yetiştirmek

İlçede göreve başlayan öğretmenlere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı İsa Özkan da insan yetiştirmenin dünyadaki en önemli değerlerden biri olduğunu ifade etti. İsa Özkan; "İşçinin, memurun, siyasetçinin, kısacası herkesin bir öğretmeni vardır. Öğretmenlik bu nedenle dünyanın en kutsal mesleğidir. Öğretmenlik mesleğini seçtiğiniz için sizleri kutluyorum. Mesleğiniz ilk yıllarına Darende`de başlamak da sizler için bir ayrıcalıktır. Darende, bölgesine göre gelişmiş, tarihi çok eskilere dayanan, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kültür ve turizm şehridir" diye konuştu.

Daha sonra söz alan bazı öğretmenler, Darende`yi tercih ettikleri için memnun olduklarını belirttiler. Tarihi ve turistlik yerleriyle öne çıkan, bölgesinde gelişmiş yaşanabilir bir ilçede görev yapacak olmanın mutluluğunu duyduklarını dile getiren öğretmenler, kendilerini sıcak bir şekilde karşılayıp ilgilenen tüm yetkililere de teşekkür ettiler.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1136


Anahtar Kelimeler: