Personelin deneyimi artırılıyor

Personelin deneyimi artırılıyor

Personelin deneyimi artırılıyor
Gündem 5.03.2012 19:13:00 1628 0

Eğitim, sağlık, tarihi eserlerin onarımı, kültür, turizm ve sosyal alanlarda toplumun ihtiyaç duyduğu birçok konuda insanların yardımına koşan Hulûsi Efendi Vakfı, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) aracılığıyla personelini, kişisel eğitim seminerleri ile eğitiyor.

"Kurumsal Gelişim Eğitimi" projesinin açılış toplantısı Tiryandafil Otel`de gerçekleştirildi. Açılışta ajans adına bir açıklama yapan FKA Malatya Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarından Sinem Güravşar Gökçe, kamu kesimi, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında işbirliğini geliştirerek yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle bölgesel kalkınmayı sağlamayı hedefleyen kurum tarafından, toplamda yaklaşık 40 milyon TL bütçeli destek programlarının yürütülmekte olduğunu söyledi.

Beceriler artırılacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölüm Başkanı Doğan Güdal’ın verdiği seminerlerde, sosyal davranış ve protokol kuralları, problem çözme teknikleri, satış pazarlama, satınalma yönetimi ve pazarlık ile stresle başa çıkma becerileri konularında eğitim sunumları yapıldı.

Vakıf yetkilileri ise personelin çalışmalar yapılırken yaşanan stresle başa çıkabilme becerisini kazandırma ve bu yolla sinerjiyi koruma, karşılaşılan problemleri çözme becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Kurumsal saygınlık

Projedeki teknik desteğin sosyal fayda kapsamında olduğunu kaydeden yetkililer; “Küreselleşme süreci, yerel dinamikleri doğrudan etkileyerek, yerel ve bölgesel kalkınma açısından yeni fırsatlar ve şartlar ortaya çıkarmaktadır. Vakıfta kurumsal saygınlık bilincinin gelişmesi, gönüllü vakıf çalışanlarının artmasını, vakfın uzun ömürlü çalışmasını sağlayacak; sivil halkın da vakıf çalışmalarından etkilenmesi sonucunda vakıf çalışmalarında görev almaları özendirilecektir ve hatta vakıf çalışmalarında bulunabileceklerdir. Bu da projenin çarpan etkisini ve sürekliliğini sağlayacaktır” şeklinde projenin sağlayacağı faydaları açıkladı.


Anahtar Kelimeler: