Turizm fırsatları için eğitim

Turizm fırsatları için eğitim

Turizm fırsatları için eğitim
Gündem 5.03.2012 19:12:00 1510 0

Doğa, tarih, kültür, inanç ve su sporlarıyla turizm alanında adını duyurarak her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği ilçemize gelenleri daha güzel ağırlamak amacıyla Fırat Kalkınma Ajansı’nca desteklenen turizm eğitim semineri düzenlendi.

Darende Rafting, Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (DRAFT)’nce yürütülen proje çerçevesinde katılımcılara turizm ve rehberlik konularında eğitici bilgiler verildi. Tiryandafil Otel’de düzenlenen seminerlere DRAFT üyeleri, turizmle uğraşan sektör çalışanlarının yanı sıra konuya ilgi duyan vatandaşlar da katıldı.

Etkileyici yöntemler anlatıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülay Çakmak, seminere katılanlara turizm gelişmesini sağlayan faktörler ve buna etken olan insanların izlediği yöntemler hakkında bilgiler verdi.

Darende’nin son yıllarda potansiyeli sürekli artan bir turizm ilçesi olduğunu kaydeden Gülay Çakmak, gelen konukları daha iyi ağırlama ve onların yeniden gelmelerini sağlamanın püf noktalarını anlattı. Gelen her konuğun önemsenmesini dile getiren Çakmak, en iyi tanıtımı insanların çevreleriyle kurdukları diyaloglarla yapıldığını dile getirdi.

Yeteneklerin gelişmesi için

Proje koordinatörü Sebahatdin Ateş de DRAFT’ın rafting, doğa sporları, trekking ile ilgili eğitimler veren, doğa sporlarına insanların dikkatini çekmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu bildirerek doğa sporlarına gönül vermiş üyelerinin, sosyal ve sportif alanlarda yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ateş derneğin faaliyetlerini daha etkin yapabilmek adına kurumsal ve bireysel kapasiteleri arttırıcı eğitimler alındığına işaret etti.


Anahtar Kelimeler: