Köyler için süper proje

Köyler için süper proje

Köyler için süper proje
5.03.2012 19:01:00 8264 0

Darende köylerindeki su depolarına takılan güneş enerji sistemi sayesinde elektrik masrafı ortadan kalkıyor.

İlk olarak Sakarya ve Başkaya Köyleri ile Göllüce Mezrası’ndaki su depolarına uygulanan sistem sayesinde su depoları güneş enerjisi ile çalıştırılarak, köylünün elektrik faturasından kurtulması sağlandı.

Örnek çalışma olabilir

Darende Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından su depolarına takılan güneş enerjisi sisteminin yaygınlaştırılması için çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen İl Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu, “Birçok köyün elektrik faturasını ödemekte zorlandığını biliyoruz. Buna çözüm olarak güneş enerji sistemini birçok köyümüze yapılması için çalışmalarımız olacak. Bu çalışma köy ve kasabalarımıza da örnek olacaktır. Kaymakamlığımız vatandaşlarımıza faydalı projeler yapmaya devam edecektir” dedi.

Sistem kuruldu

Sakarya Köyü Muhtarı Şeyh Hamit Korkmaz, “Kaymakamlık tarafından köyümüze 30 tonluk su deposu yapıldı. Depo üzerine kurulan güneş enerji sistemi ile enerji masrafından da kurtulduk. Örnek bir hizmet sunan Kaymakamımız Mehmet Aktaş’a, Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu ve diğer yetkililere köylüler adına teşekkür ediyorum” dedi.

İlçedeki bütün köylerin su depolarının içinin fayans kaplandığı ve otomatik klorlama cihazı takılarak, vatandaşlara daha sağlıklı bir içme suyu imkanı sunulduğu bildirildi.


Anahtar Kelimeler: