AK Parti ilçe kongresi

AK Parti ilçe kongresi

AK Parti ilçe kongresi
Gündem 22.11.2008 15:28:00 3199 0

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partisinin Darende İlçe teşkilatının 3. Olağan kongresinde yaptığı konuşmada; "Türkiye’de 158 Milyon YTL’lik en büyük yol yatırımlarından biri olan Malatya-Darende yolu programa alındı. Darende’den geçen yolun bölünmüş yol olarak yapılması ilçenin önüne koymuş olduğu il hedefine biraz daha yaklaşmasının da en güzel göstergesidir" dedi.

Darende AK Parti İlçe teşkilatının 3. Olağan kongresi 18 Ekim 2008 günü yapıldı. Kongrede partinin kuruluşundan beri ilçe başkanı olan İsa Özkan, görevi Süleyman Şimşek’e devretti.

Baştarafı 1’de

AK Parti Darende İlçe teşkilatının 3. Olağan Kongresi Malatya Milletvekilleri, Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Ömer Faruk Öz ile Divan Başkanlığına seçilen Sivas Milletvekili Selami Uzun, AK Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, belde belediye başkanları, siyasiler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Esnaf Kefalet Salonunda gerçekleşti.

Tek liste ile girilen kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Darende İlçe Başkanı İsa Özkan AK Parti’nin Türkiye’nin ve bütün İslâm âleminin ümidi olduğunu söyleyerek; "Partimiz kurulduğu günden beri sergilenen performans ile içeride ve dışarıda birçok hizmetler yaparak saygınlığını arttırmıştır" dedi. 2003 yılından beri Darende’de gerçekleştirilen hizmetleri sıralayan Özkan, bu yatırımlarla ilçenin önemli gelişmeler kaydettiğini bildirdi.

Özkan görevi bıraktı

Özkan konuşmasının devamında AK Parti’nin kurulduğu günden beri ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü ve kendi isteğiyle görevi bıraktığını söyledi. İsa Özkan; "Bundan sonra ilçe başkanlığını yıllardır bizimle siyaset yapan ağabeyimiz Süleyman Şimşek yapacaktır. Ben de kendilerine gereken desteği vererek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Darende için çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

İstişareye açık olun

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal yaptığı konuşmada, seçilmiş birisi olarak Darende’ye her geçen gün daha güzel hizmetler yaptığına değinerek, veremeyeceği hiçbir hesabı olmadığını söyledi. Önal konuşmasının devamında; "İktidar partisinin teşkilatlarının istişareye açık, sorumluluğunun farkında olması gerekir. Kapalı kapılar ardında farklı düşünceler içerisinde olunmamalıdır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır da konuşmasında yaklaşan yerel seçimler için 1 Kasım’da aday adaylık başvurularını almaya başlayacaklarını AK Parti’nin daha güçlü bir şekilde tüm yurtta seçimlerde kendini göstereceğini söyledi.

Kongrede milletvekilleri İhsan Koca, Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı birer selamlama konuşması yapıp hükümet icraatlarıyla Malatya ve yöresine yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdiler.

Salonda bulunan tek bayan olan Malatya Milletvekili Öznur Çalık alkışlarla çıktığı kürsüde, Darende’ye her gelişinde manevi bir havayla karşılaştıklarını bu sayede siyasette hep zirveye ulaştıklarını söyledi.

En büyük yatırım

Çalık konuşmasında hükümet çalışmalarıyla Malatya ve Darende’ye yapılan çalışmalara değinerek; "Köydes’i, Beldes’i, Milli Eğitimi, sağlığı, ekonomisi, ulaşımı gibi her alanda kısa sürede çok güzel hizmetler vatandaşlarımızın imkânına sunulmuştur. Tüm bunların yanı sıra hepimizin rüyası olan doğuyu batıya bağlayan Malatya’dan, Darende’den geçip batıya ulaşan karayolu hükümetimizin zamanında yapılmaya başlanmıştır. 16 ili dolaylı 9 ili direk ilgilendiren ve hergün binlerce aracın kullandığı bu yol kışın geçilmez oluyordu. Milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız çalışma ile Türkiye’de en büyük yol yatırımlarından biri olan 158 Milyon YTL’lik Malatya-Darende yolu programa alındı. Bu hem AK Parti iktidarının hem de milletvekillerimizin çok önemli bir başarısıdır. İsteyip de alamayacağımız hiçbir şey yoktur. Şimdi o yolun tüm kısımları etap etap ihale edildi ve çalışmalar devam ediyor. 2 kilometrelik tünelin de projesi hazırlandı ve yılbaşına kadar ihale edilecektir. Darende’den geçen yolun bölünmüş yol olarak yapılması ilçenin önüne koymuş olduğu il hedefine biraz daha yaklaşmasının da en güzel göstergesidir" dedi.

Darende’nin kazanımı

Çalık konuşmasında "Hulûsi Efendi Vakfı Darende için önemli bir kazanımdır, vakfın başkanını buradan en derin saygı ve sevgilerimle anıyorum, yaptıkları hizmetin hiçbir şekilde karşılığının ödenemeyeceğini ifade ediyorum" dedi.

Konuşmasında günümüzde herkesin kanayan yarası olan terörü ve destekleyenleri kınadığını bildiren Öznur Çalık; "Şunu herkes çok iyi bilmeli ki, biz terörle mücadele etmekten asla yılmadık ve hiçbir zaman da yılmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes de bunu böyle bilmeli" diye konuştu. Çalık ayrıca Malatya AK Parti İl Başkanının Darendeli olduğunu hatırlatarak; "Yapacağımız her çalışmayı yönlendiren, bizleri bir araya getiren adeta patronumuz Ahmet Çakır’dır, dolayısıyla Darende, siyasette gerekli ağırlığa sahiptir" şeklinde konuştu. Öznur Çalık ayrıca İsa Özkan’ın görevi devretmesine ilişkin de; "Her veda bir başlangıçtır, kendilerine Darende’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Başbakanın Elazığ’daki programına katılmak üzere konuşmaların ardından Milletvekilleri programdan ayrıldı. Milletvekillerine ve partiye emeği geçenlere plaket verildiği kongrede 400 kayıtlı delegenin çoğunluğunun katılımıyla Süleyman Şimşek başkanlığındaki yönetim göreve seçildi.

Yeni yönetim kurulu

Oluşturulan 25 kişilik yeni yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluşuyor; "Süleyman Şimşek, Erdal Delikurt, Hüsamettin Ateş, Nejmi Akkuş, Zeki Bozkurt, Süleyman Özçelik, Cafer Akay, Hasan Bayram, Hasan Özkan, Süleyman Dokuyucu, İbrahim Aktunç, Fevzi Yıldız, Tacettin Bayer, Durdu Dizdar, Veysel Kahraman, İsrail Kumtepe, Osman Demir, İbrahim Ölçer, Hacı Bozkurt, Gazi Karakaya, Bekir Yuvalı, Ahmet Yiğit, Yalçın Kahraman, Elif Özkan, Filiz Buyruk"


Anahtar Kelimeler: