Köylerde alt yapı atağı

Köylerde alt yapı atağı

Köylerde alt yapı atağı
Gündem 7.02.2012 10:42:00 1649 0

2011 yılında Darende’deki köylerde İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynaklarından 1 milyon 300 bin liralık alt yapı çalışması gerçekleştirildi.

Darende Kaymakamlığından yapılan açıklamada ziyaretler sırasında tespit edilen eksiklerin öncelik sırası ve imkanlar ölçüsünde belirlenen program dahilinde giderilmeye çalışıldığı dile getirildi.

İhtiyaçlar giderilmeye çalışıldı

İçme suyu, kanalizasyon, sulama kanalları, köy içlerinin parke ile kaplanması ve asfaltlama gibi farklı hizmetlerle köylerin ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada sorunların yerinde görülmesi, devlet-vatandaş kaynaşmasının temini amacıyla mutat aralıklarla ziyaretlerde bulunulduğu ifade edildi.

Köy köy yapılan çalışmalar

Gerçekleştirilen çalışmalar şu şekilde sıralandı; “Köydes projesi kapsamında 226 bin lira bedelle, 45 köyün içme suyu depolarının tamamı fayansla kaplanarak otomatik klorlama sistemleri takıldı. Yeşiltaş, Yavuzlar ve Gökçeören köylerimize toplam 7 bin 100 metrekare kilitli parke taşı döşendi. Şendere, Yeniköy ve Yeşiltaş köylerimizde kanalizasyon çalışmaları ile sistemlere ilaveler ve yenilemeler yapıldı. Yukarıulupınar Köyüne içme suyu şebekesi döşenirken, Uzunhasan, Göllüce (Mürselpınarı), Akova ve Başkaya köylerimizin içme suyu şebekelerinde onarımlar yapıldı. Sakarya ve Başkaya Köyü Göllüce Mezrasında güneş enerjisi ile çalışan içme suyu pompaları kuruldu. Akçatoprak Köyünde içme suyu için sondaj çalışması ile Yenipınar Köyümüzde sulama havuzu inşa edildi. Köy yollarında tehlike arz eden bölümlere büz döşemesi, Şendere Köyümüzde dere ıslahı çalışmaları, Şuğul, Yavuzlar, Gökçeören, Karabayır, Kaynak, Yazıköy, Çukurkaya, Günerli, Barındır, Kölükler köy yollarına 14 kilometre 2. kat asfalt kaplaması yapıldı. Uzunhasan Köyümüzün 8,5 kilometrelik bölümünde ise stablize çalışması gerçekleştirildi”


Anahtar Kelimeler: