Yolu karanlıkta geçiyorlar

Yolu karanlıkta geçiyorlar

Yolu karanlıkta geçiyorlar
Gündem 7.02.2012 10:29:00 1695 0

Darende’de 2 yıl önce faaliyete geçen 196 dairelik 1. Etap TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, evlerini ilçe merkezine bağlayan yolda aydınlatma olmadığından her gün metrelerce yolu karanlıkta ve korku içerisinde yürümek zorunda kalıyor.

TOKİ’deki site yöneticilerinden İsmail Güçlü, bugüne kadar yaptıkları başvurulara rağmen henüz bir sonuç alamadıklarını ve insanların evlerine gidip gelirken korkuyla hareket ettiğini söyledi.

400 metre yol karanlık

Özellikle kış aylarında sahipsiz köpeklerin TOKİ civarında dolaştığını belirten İsmail Güçlü; “Burada 500 civarında insan yaşıyor, arabası olmayanlar 400 metre yolu karanlıkta geçmek zorunda kalıyor. Birçokları köpeklerin saldırısına uğradı, insanlar bu yolu kullanmaya korkar oldu” dedi.

Yetkililer vurdumduymaz mı?

Konuya ilişkin TOKİ, TEDAŞ ve Belediyeye başvurduklarını anlatan site yöneticisi Emin Kumtepe de; “2 yıldır çalmadık kapı bırakmadık ama bir arpa boyu yol da alamadık. Karanlıkta yürümeye mahkum edildik. Sabah ve akşam saatlerinde birkaç defa minibüs servisi var, servis saatini kaçıranlar korku ile bu yolu geçmek zorunda kalıyor. Birisinin başına bir şey gelirse sorumlu kim olacak bilmiyorum. İlçemizde yapılan 2. Etap TOKİ inşa edilirken yolunun aydınlatmasını da yaptılar ama buraya tüm yetkililer vurdumduymaz kalıyor” diye konuştu.

TOKİ’den müfettiş istendi

Kati teslimlerin TOKİ ile sitedeki yöneticiler arasında yapılmadığını iddia eden bir diğer yönetici Hikmet Kihtır ise her geçen gün artan sorunların imalat sırasındaki hatalardan kaynaklandığını ve tespiti için kurumdan müfettiş gelmesini istediklerini bildirdi.

Hikmet Kihtır; “Projede olmasına rağmen birçok eksiklik var, dile getiriyoruz ancak ‘tam olarak teslim edildi’ deniyor. Site yöneticilerinin teslim almadığı binalar nasıl yapıldı bilmiyoruz ama 31 Ocak 2011 tarihli bir tutanakla Belediyeye verilmiş. Buradaki eksikliklerin giderilmesini kim sağlayacak merak ediyoruz. Herkes topu birbirine atıyor ama neticede vatandaş mağdur oluyor” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: