70´lik dedenin okuma azmi

70`lik dedenin okuma azmi

70´lik dedenin okuma azmi
Eğitim 7.02.2012 10:21:00 2851 0

Darende’de yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Gök, çocuklarına bakma ve geçim sıkıntısı nedeniyle gençlik yıllarında okuyamadığı üniversiteye girmek için yeniden okula gitmeye başladı.

Ticaret Lisesi mezunu olan ve Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Akademisi daha sonra ise Diyarbakır Tıp Fakültesini kazanmasına rağmen ailesinin geçimini sağlamak için çalışmayı tercih ederek okumaktan feragat eden Mehmet Gök, içindeki özlemi dindirmek amacıyla yeniden okul yolunu tuttu.

Fark derslerini veriyor

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden memur olarak emekli olduğunu kaydeden Mehmet Gök; “Okuma azmimi sürdürmek için mezun olduğum lisenin devamı olarak Ticaret Meslek Yüksek Okulunu tercih edecektim ancak bu yaştan sonra ticaretle uğraşmak istemediğimden, dini eğitim almaya karar verdim. Alacağım ilmin hem bana hem de çevreme faydası olacağını düşünerek, Ticaret Lisesi ile İmam Hatip Lisesi arasındaki 18 fark dersini vermeye başladım” dedi.

Örnek alınacak azim

Halk Eğitim Merkezinin açık lise imkanından yararlanarak dersleri dışarıdan aldığını ifade den Gök, bazı dersler için okula gittiğini de kaydetti. İçindeki okuma heyecanın derslerine yansıdığını belirten Gök, büyük bir özveri ile çalıştığını, azminin başkalarına da örnek olması gerektiğini söyledi.

Veli zannedenler var

Eğitim almayan insanı sulanmayarak kuruyan ağaca benzeten Gök konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Hadis dersleri için çocuklarla birlikte ben de eğitim alıyorum. Sınıfta beni görenler bazen şaşırıyor, öğrenci velisi olduğumu zannedenler bile çıkıyor. Bundan sonraki hedefim sınavlara girerek İlahiyat Fakültesi’ni kazanmaktır” diye konuştu.

İlim öğrenmenin yaşı olmadığını dile getiren Mehmet Gök, 5 çocuğunu da okutmak için hayatı boyunca mücadele verdiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: