K.Maraş´a 270 Milyon liralık AVM

K.Maraş`a 270 Milyon liralık AVM

K.Maraş´a 270 Milyon liralık AVM
Gündem 7.02.2012 10:11:00 2164 0

Ilıcak`tan K.Maraş`a 270 milyon TL`lik AVM

Rönesans Gayri Menkul (RGY) tarafından Kahramanmaraş`a yaptırılacak olan 270 milyon TL proje bedelli alışveriş merkezinin temeli 12 Ocak 2012 günü atıldı. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Erman Ilıcak Kahramanmaraş`a bugüne kadar yapılmışların dışında bambaşka bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Erman Ilıcak, 36 dönüm arsa üzerinde inşa edilecek AVM’nin 270 milyon liraya mal olacağını bildirdi. Toplam inşaat alanı 110 bin metrekare olan AVM’de 160 mağaza ve 10 sinema salonunun yer alacağını belirten Erman Ilıcak, 200 milyon liralık yatırımın Rönesans-AGP, 70 milyon dolarlık yatırımın da perakendeciler tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti.

14 ayda tamamlanacak

Ilıcak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dünya krizi konuşurken biz yatırımları konuşuyoruz. Düne kadar bize burun kıvıran Avrupa ülkeleri bu yatırımları yapamazken biz yapıyoruz. Buradaki alışveriş merkezinde 2 bin kişi istihdam edilecek. 14 ayda tamamlanacak alışveriş merkezimizin 2013 Mart ayında açılacağı müjdesini vermek istiyorum”

İşadamı ile koşan bir kent

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da bu yatırımın kent için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş yatırımcının her zaman yanında olmuştur. Kahramanmaraşlı yatırım yapanları hiç bir zaman pişman etmedi. Çünkü Kahramanmaraş sanayisi, işadamı ile koşan bir kent" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Alışveriş Merkezi`nin temeli protokolün butona basmasıyla atıldı.

Temel atma törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, MalatyaPark AVM Genel Müdürü Ali Günaçar ve çok sayıda işadamı katıldı.


Anahtar Kelimeler: