Irmaklı´da köprü sevinci

Irmaklı`da köprü sevinci

Irmaklı´da köprü sevinci
7.02.2012 10:09:00 8298 0

Tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı ve özellikle meyve sebze yetiştirilen Darende’ye bağlı Irmaklı Köyünde çiftçilerin sulak arazilerin bulunduğu alana rahatlıkla ulaşması için köprü yapıldı.

Irmaklı Köyü Muhtarı Ömer Kılıç, köyleri ile Ayvalı Beldesinin Göynük Mahallesi ve Karabacak Köyleri arasından geçen Tohma Çayı üzerine İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen 25 metre uzunluğunda, 5.5 metre genişliğindeki köprünün ulaşıma açıldığını bildirdi.

Sıkıntılar köprüyle bitti

150 bin TL`ye mal edilen köprü ile köyler arasında sağlam bir bağlantı oluşurken aynı zamanda vatandaşların da arazilerine güvenli bir şekilde ulaşma imkanına kavuştuğunu kaydeden Muhtar Kılıç; “Çayın debisi ilkbahar aylarında yükseliyor, sudan ancak traktörler ile geçilerek arazilere ulaşabiliyorduk. Sudan geçişler herkese büyük sıkıntı yaşatıyordu” dedi.

Köprünün yapımında Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçe Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet İnci’nin büyük emekleri olduğunu dile getiren Ömer Kılıç, ayrıca köprü projesini hazırlayan Fuat Bayhan’a da teşekkür ettiklerini belirtti.


Anahtar Kelimeler: