Tapu dairesinde çağ atlatan değişim

Tapu dairesinde çağ atlatan değişim

Tapu dairesinde çağ atlatan değişim
Gündem 7.02.2012 09:54:00 1584 0

Darende İlçe Tapu Müdürlüğü, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi (TAKBİS) kapsamına dahil oldu. Sistemin faaliyete geçmesi nedeniyle Tapu Müdürlüğünü ziyaret eden Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, veri girişlerinin tamamlanmasının ardından ilçedeki taşınmazlara ait bilgilere her yerden ulaşılabildiğini ve işlemlerin kolaylaştığını söyledi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Darende Tapu Müdürlüğüne TAKBİS’in faaliyete geçmesi sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Tapu Müdürü Ethem Yalçın’dan işleyiş hakkında bilgi edinen Kaymakam Aktaş, sistem üzerinden şahsına ait bilgileri kontrol ederek çalışmaların startını da verdi.

Prestij projesi

Tapu Müdürü Ethem Yalçın, sistemin Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne bağlı birimler arasında ilk olarak aynı zamanda pilot bölge olan Darende’de faaliyete geçirildiğini bildirdi. Tapu Müdürlüğünde fiziki şartlar ve sistem alt yapısının yenilendiğini, ilçeye ait tüm veri girişlerinin tamamlandığını kaydeden Ethem Yalçın; “TAKBİS ülke genelinde mülkiyet bilgileri yönetiminde sağlanan güvenilirlik ve güncellikle devletin saygınlığını daha da yücelten bir prestij projesidir” dedi.

Alım satım her yerden yapılabilecek

Sistemle birlikte işlemlerin, güncel ve hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet olarak sunulmaya başlandığını kaydeden Yalçın; “Kamu kuruluşları, taşınmazlarla ilgili verilere rahatlıkla ulaşabilmektedir. Tarım bilgi sistemi yada doğrudan gelir desteğine esas olmak üzere çifti kayıt sistemi doğru ve güncel bilgi altyapısına kavuşmuştur. Mal varlığı araştırmaları tek bir merkezden yapılarak rüşvet ve yolsuzlukla mücadelede devletin etkin denetimi sağlanmıştır. İsteyen herkes sistem üzerinden taşınmazlarının satışını, kayıtlı olduğu yere gelmeden yapabilecektir” diye konuştu.

2011 yılı içerisinde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Ethem Yalçın, bir yılda satış, bağış, intikal ve kat mülkiyeti gibi 2 bin 758 işlem yapıldığını, 286 bin lira harç tahsil edildiğini ve döner sermaye bedeli olarak da 62 bin 758 lira gelir kaydedildiğini belirtti.

Hizmette sınır tanınmıyor

Sistemin hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Aktaş ise; “Zaman, kırtasiye ve bir takım masrafları aza indiren, güvenilir bir şekilde elde edilen veriler, özellikle de kamu kuruluşlarının bilgilere rahatlıkla ulaşabileceği proje vatandaşlarımızın işini kolaylaştıracaktır. Darende’mizde böyle bir hizmetin faaliyete geçmesi bizleri memnun etmiştir. Tapu Müdürlüğümüz, yenilenen alt yapısı, fiziki imkanları ve ‘Kalite Belgesi’ gibi önemsenen değerlerle hizmette sınır tanımamaktadır” dedi.

Tapu Müdürü Ethem Yalçın tarafından ziyaret anısına Kaymakam Aktaş’a kurum tarafından yayınlanan ‘Tapu Arşivi’ adlı kitap hediye edildi.


Anahtar Kelimeler: