Alabalık ve Darende Kebabını tattı

Alabalık ve Darende Kebabını tattı

Alabalık ve Darende Kebabını tattı
Gündem 2.02.2012 17:17:00 5384 0

NTV’de yayınlanan ‘Tadı Damağımda’ adlı programda ünlü gurme Vedat Milor Darende’deki bazı lezzetleri izleyicilerle paylaştı.

27 Ocak 2012 günü yayınlanan programda Kanyon Balık Sofrası’nda alabalık ve türevlerini tadan ünlü gurme Şehir Lokantası’nda yapılan Darende Kebabı’nında tadına bakarak anlattı.

Programda, Somuncu Baba Külliyesi, Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu ve piknik alanları gibi tarihi ve turistik mekanların görüntülerine yer verilerek Darende tanıtıldı.

Kanyon Alabalık Sofrası’nda pişirilen 6 çeşit alabalığın tadına bakan Vedat Milor, işletmeci Celalettin Ateş’ten, sundukları hizmet hakkında bilgiler aldı.

Celalettin Ateş, kendi çiftliklerinde ürettikleri alabalıkları müşterilerine ikram ettiklerini dile getirerek, Darende’ye gelen konukları bu lezzetleri tatmaya beklediklerini bildirdi.

Kuzu kulağını çok beğenen Milor, pişirilen balık çeşitlerinin tadına bakarak, ustanın Karadenizli olduğunu pişirme şekli ve lezzetinden anladığını kaydetti. Sunulan tatları çok beğendiğini dile getiren Milor, sosların ayrı bir lezzet kattığını ve özel hazırlanan salçanın yanı sıra balıkların tereyağında pişirilmesini de beğendiğini söyledi.

Toprak havuzda yetiştirilen balıkların lezzetine hayran kaldığını belirten Vedat Milor, alabalığın bir de manda sütünden yapılan monzerella peyniri ile pişirilmesini önerdi.

Şehir Lokantası`nda pişirilen Darende Kebabı’nı da programında tanıtan Vefat Milor, özel günlerde dana etinden yapılan yemeğin ayrı bir lezzete sahip olduğunu belirtti. ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen’in anlattığı Darende Kebabı’ndan sonra ikram edilen kekliği ise fazla pişirildiğinden ötürü çok beğenmeyen Milor, diğer tattığı lezzetler hakkındaki görüşlerini anlattı.

Vedat Milor programın sonunda yaptığı konuşmada ise; “Darende tanınmayı hakeden bir ilçe. Buradaki doğanın güzelliği beni büyüledi. Alabalık benim ev sevdiğim balıklardan değildir, fakat burada sevdim. Bir kere iyi bir türünü bulmuşlar. Pembemsi olması, toprak havuzlarda yetiştirilmesi ayrı bir lezzet katmış, bir de şef çok usta gerçekten ne yaptığını biliyor. Alabalıktan yapılan Adana Kebabın tadına baktım güzeldi, balık köfteyi ise biraz fazla pişmiş buldum, onun dışındakiler gayet lezzetli, odun ateşinde yapılan çaylarını da keyifle yudumladım” dedi. Milor, lezzet fiyat ve kaliteye 4 yıldız verdi.

Vedat Milor’a Darende’deki gezisi sırasında Beşkonaklar Malatya Mutfağı’nın sahibi hemşehrimiz Umut Sözen iştirak etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1064

 

Programı izlemek için tıklayın

http://video.ntvmsnbc.com/tadi-damagimda-27-ocak-2012.html


Anahtar Kelimeler: