10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Gündem 10.01.2012 12:08:00 2977 0

-Darende’deki ajans muhabirlerinden Hulusi Efendi Vakfı’na ziyaret

 

-Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş,

“Gazeteciler toplumun hafızasıdır”

 

Darende’deki Anadolu Ajansı (AA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Darende Haber Gazetesi yöneticisi ve AA Muhabiri Aslan Tektaş ile İHA Muhabiri İsmet Uğur, gün nedeniyle nezaket ziyaretinde bulundukları Hamidettin Ateş’in, basına, yayıncılık hizmetleri ve Darende’nin gelişmesine gösterdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

Gazeteciler toplumun hafızası

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamidettin Ateş, gazetecilerin toplumun hafızası olduğunu bildirdi.

Hamidettin Ateş; “Gazeteciler, tarihe not düşerek, olayları, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıyor. Gelecek nesillere geçmişle ilgili bilgi ve dokümanların aktarılmasında köprü vazifesi görüyorlar. Basın çalışanlarının baskı altında olmadan, özgür iradeleriyle yorum katmadan olayları yansıtmasının kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağladığı düşüncesiyle herkesin görev ve sorumluluğunu tam olarak yapması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Geride eser bırakmak lazım

Arşiv oluşmasında da gazetecilerin önemli bir misyon temsilcisi olduğunu vurgulayan Hamidettin Ateş; “Arşivleri arada bir incelemek gerekir. Bazen bundan on yada yirmi yıl öncesine dair görsel dokümanları bile incelediğimizde nelerin değiştiğini çok rahatlıkla görebiliyoruz. Gazetecilerin çektikleri fotoğraf, görüntü ve haberlerini sistemli bir şekilde arşivlemesi gerekir. Bu anlamda biz daha önce Darende’de fotoğraf çeken Mevlüt Zontul’un arşivini düzenleyerek, kitap halinde yayınladık. Birçok insan bizi tebrik etti, babasının dedesinin fotoğrafını bu yayınlardan görenler eserin kıymet biçilmez bir değere sahip olduğunu bildirdi. Dolayısıyla bir çalışma yapılırken geçmişi ve geleceği hesaplayarak, eser bırakarak yapmak lazım” diye konuştu.

Ateş ayrıca gazetecilik görevleri vesilesiyle Darende’nin tanıtımına sağladığı katkılardan dolayı muhabirlere teşekkür etti.

 

Emniyetten gazetecilere ziyaret

Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, ilçede görev yapan gazeteci ve ajans muhabirlerini ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Emniyet Müdürü Salih Köken, Başkomiser Cemil Şen, Komiser Nuh Ali Çil ve Komiser Yardımcısı Ali Fıstıkçı ile birlikte Aslan Tektaş ve İsmet Uğur`u ziyaret etti.

İlçede görev yapan basın mensuplarının toplumun hassasiyetlerine göre haber yapmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Köken, gazetecileri mesai arkadaşları olarak gördüklerini bildirerek, olaylar ve sosyal faaliyetlerin vazgeçilmezlerinden birinin de basın mensupları olduğunu söyledi.

Salih Köken, doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basının, farklı görüşlerin seslendirilmesine de olanak tanıdığını kaydetti.

Basının toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirdiğine dikkat çeken Köken; “Basının bu önemli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekmektedir. Darende basını da bu sorumlukların bilinciyle kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirmektedir. Kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir” dedi.

Aslan Tektaş ve İsmet Uğur da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Emniyet Müdürü Köken ve arkadaşlarına teşekkür etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1029 


Anahtar Kelimeler: